A protože takový krok neděláme každý den, chceme, aby vše bylo opravdu perfektní.

 

Naštěstí nám firmy prodávající materiály nutné k rekonstrukci koupelny vychází vstříc a s rozhodnutím se nám snaží pomoci. Nejen dobrými radami od proškoleného personálu, ale i 3D návrhy, které nám pomohou se rozhodnout, zda si vybrat raději oblíbenou modrou anebo nadčasovou bílou.


 

Pokud si chcete nechat udělat v koupelnovém studiu grafický návrh, rozhodně sebou musíte mít půdorys koupelny s uvedenými rozměry. Měli byste vědět i výšku stropu a případně v jaké výšce máte umístěné okno a jak je velké. Pokud máte koupelnu v podkroví a jsou v ní zešikmení, vezměte sebou raději i plánek s řezem místnosti. Důležité je také vědět, kde jsou vývody vody.

 

3D návrhy koupelen mají jistě své výhody. Nejen že nám pomohou si představit, jak bude daná skladba obkladu a dlažby s dekorativním prvkem, jako je například listelo, vypadat, nebo zda si máme za vanu dát 2 nebo raději 3 středové dekory, a nebo jestli umístíme za závěsné WC mozaiku. Mohou nám ale pomoci i jinak. Prostřednictvím 3D návrhu můžeme do místnosti nahlédnout tak trochu jinak. Díky tomu si  můžeme například uvědomit, že pokud si dáme do koupelny vanu už se nám tam nevejde skříňka na toaletní potřeby. Že lepší by byl sprchový kout a díky tomu se nám do koupelny vměstná i pračka. 

 

Od 3D návrhu ovšem nemůžeme očekávat, že koupelnový obklad v návrhu bude mít na chlup stejnou barvu, jakou má ve skutečnosti. Programy takových návrhů nejsou bohužel všemocné a výsledný obrázek se většinou mírně liší od reality. Návrh si neděláme, abychom viděli jak obklad vypadá, na to máme skutečný vzorek vybraný na prodejně, ale spíše abychom prostor, který vznikne, viděli předem a mohli „vychytat“ případné mouchy, ještě předtím než pan obkladač začne pracovat.  Ale pozor – vizualizace nám může posloužit pro obkladače samotného, dobře na něm uvidí skladbu obkladu a dlažby, případně umístění dekorů, neslouží ale jako kladečský plán, neboť zadávané rozměry místností nebývají úplně přesné a na dořezech v rozích je třeba se domluvit s obkladačem poté co sám provede zaměření místnosti.

 

K nahlédnutí přikládáme několik vizualizací  a pro porovnání i vizualizaci kontra realita od firmy M.B.KERAMIKA. Další návrhy a realizace najdete na stránkách www.mbkeramika.cz.

Zdroj, foto: www.mbkeramika.cz

Zajímáte se o rekonstrukci koupelny? Přečtěte si seriál na téma Rekonstrukce koupelny ZDE.