Například v eshopu www.edekor.cz najdete celou řadu praktických a nápaditých tipů na dárek pro celou rodinu. Nechte se inspirovat širokou nabídkou na milý dárek pro ženu, maminku, babičku, vyberte originální dárek pro muže, tatínka nebo „cool“ dárek pro syna či bratra.

Dárek pro muže se vymýšlí většinou dost obtížně, ale potěšíte je i vtipnou drobností, která odpovídá jejich zájmům. Tak například milovníkům vína uděláte radost třeba již jen lahví dobrého vína, kterou uložíte do dřevěné vinotéky s proskleným víkem. A pokud je obdarovávaný například vášnivým myslivcem nebo rybářem, můžete uložit do vinotéky láhev s vtipnou etiketou „nejlepší rybář“ nebo „nejlepší myslivec“ a úspěch bude zaručen.

box na vino

Sportovní fanoušek pod stromečkem jistě ocení originální porcelánovou snídaňovou sadu v provedení „fotbal“ nebo „golf“. A když k tomu přidáte ještě skládací podnos, můžete rozmazlovat svého milého snídaní v novém porcelánu rovnou do postele. Pro syna, kterého jen stěží odháníte od počítače, bude jistě velmi vtipný dárek velký hrnek na čaj s počítačovými, nebo jinými vědeckými motivy.

hrnek s vedeckym motivem

Snad každý moderní muž si potrpí na pěkné náramkové hodinky, ale třeba už neví, kam si je uložit, aby se nepoškodily. Dobrý nápad k tomuto účelu je praktický organizér na hodinky, který je zároveň hezkým nábytkovým doplňkem. Box na hodinky je uvnitř rozdělen na 12 polstrovaných přihrádek, takže pokud Váš manžel nebo přítel vlastní více exemplářů hodinek, může je tak mít vhodně uložené na jednom místě a nebude je muset hledat po zásuvkách v obýváku. Navíc můžete tento dárek doprovodit vtipnou legendou: „letos organizér, za rok nové hodinky“.

S nákupem dárku pro ženy má naopak problém většina mužů a přitom to vůbec není složité. Většina žen totiž ocení i nápaditou maličkost a nepohrdne ani praktickým funkčním dárkem. Pokud dárek splňuje obojí, úspěch je zaručen. Takovou praktickou drobností může být například některá z truhliček na šití a nebo třeba šitíčko ve tvaru kufříku s romantickým květinovými motivy ve stylu starodávného babiččina salonku. Dají se do nich uložit drobné krejčovské i jiné drobnosti, ale zároveň dobře splní i dekorační funkci.

sperkovnice

Má vaše milá ráda šperky, ale její sbírka už je natolik veliká, že chcete být originálnější? Potom vám doporučíme pořídit jí stojánky na šperky – panenky nebo různé truhly a kazety na jejich uložení. Přítelkyně bude mít kam zavěsit náušnice a zároveň bude takový stojánek na šperky krásným doplňkem jejího toaletního stolku nebo komody.

vesak na sperky panenka

Nápad na dárek bychom tedy měli, ale neméně důležitou věcí u vánočního dárku je také to, jak ho darujeme, tedy jak bude zabalen. Tady je prostor pro fantazii bezbřehý. Krásně zabalená krabička povýší i maličkost na luxusní dárek, proto volba balícího papíru a mašle, případně dárkové tašky je důležitou součástí dárkového rituálu. Protože i zde platí, že méně je mnohdy více, bude rozhodně dobrou volbou balící papír luxusního brokátového vzhledu ve stříbrném nebo zlatém provedení nebo decentně vzorovaný vánoční papír s květinovým vzorem v módních barvách.

sada na baleni darku

Sada balících stužek a mašliček v decentních trendových barvách udělá krásnou tečku za luxusním zabalením a pokud není jž na dekorativní zabalení dárku čas, dobrou volbou bude dekorativní a vkusná dárková taška - třeba některá s krásným růžičkovým vzorem z recyklovaného papíru.

Krásné a bohaté Vánoce přeje www.eDekor.cz