Postel, matrace, rošt…
Stejně jako lidé i postele jsou různé a podstatné je nejprve se rozhodnout pro nás odpovídající typ. Dvojlůžko 160x200 cm nebo 180x200 cm? Jednolůžko 90x200 cm nebo pro větší pohodlí 140x200 cm? Jakou konstrukci, barvu a materiál? Vysoké čelo nebo postele bez čela? V okamžiku, kdy vybereme postel a známe její rozměry lze přistoupit k výběru matrace

Estate Pillow

Matrace ovlivňuje naše zdraví a kvalitu spánku mnohem více, než si mnozí myslíme. Při výběru matrace není rozhodujícím kritériem pouze líbivá cena, ale především jiné faktory. Matraci kupujeme na mnoho let, a když zvolíme správně, naše záda nám budou vděčná. Rozhodnout se musíme mezi latexovou, polyuretanovou pěnovou či pružinovou matrací, výškou a také potahem matrace (snímatelný s možností praní nebo nesnímatelný). Ke spokojenosti dále vede výběr podle tuhosti matrace (volíme podle své váhy a nejčastější polohy ve spánku), ověříme si, zda je prodyšná, odolná proti proležení, zda zabraňuje pocení. Spolu s matrací vybíráme i rošt (lamelový či segmentový, polohovatelný či nikoliv), neboť ten zaručuje správnou funkčnost matrace - má vliv i na odvod vlhkosti, vzdušnost a také ovlivňuje i její životnost.

matrace comfort roses
Spánek jako v bavlnce
I lůžkoviny hrají svou důležitou roli, pokud se chceme dobře vyspat. A lůžkoviny to není jen povlečení a prostěradlo, ale také správně zvolené polštáře a přikrývky. Je proto vhodné věnovat jejich výběru zvýšenou pozornost, neboť i v tomto případě každý potřebuje něco jiného. Uvědomte si, že materiál pro lůžkoviny by měl být prodyšný, antialergický a pratelný min. na 60 °C.

luzkoviny

Nevíte-li si s výběrem rady, prostor by měl dostat odborník, který je obeznámen s vlastnostmi jednotlivých materiálů a typů lůžkovin, matrací roštů... Odpověď na všechny vaše dotazy dostanete v prodejnách společnosti ProSpánek, napříč celou republikou.