Proč pořídit domácí pekárnu?

1.
Zásadní výhodou domácích pekáren je ušetření práce, času a taky peněz. Chléb je jakožto základní potravinu potřeba péct/kupovat pravidelně, třeba i několikrát týdně. Úspora času a energie (i té elektrické) je pak z dlouhodobějšího pohledu značná. O ceně bochníků doma upečených vs. v obchodech nemluvě.

2.
Domácí pekárny zpravidla nabízejí také různé doplňkové programy. Ušetříte tak čas nejen při pečení chleba, ale můžete v pekárně klidně i připravit večeři nebo vyrobit jogurt.

3. Skvělé je, že u tohoto vaření-pečení nemusíte stát. Jen vložíte suroviny, nastavíte program a po zaznění signálu se vrátíte k hotovému. Žádné hlídání a míchání.

4. S pekárnou zvládne péct i ten, kdo v kuchyni nemá žádné zkušenosti.

5.
Nezanedbatelným plusem je i ozdravění vašeho jídelníčku. S vlastnoruční přípravou chleba i jiných jídel jste si vždy jisti použitými ingrediencemi a hlavně v případě chleba získáte daleko kvalitnější a zdraví prospěšnější potravinu, než kdybyste si ho koupili v obchodě. Nekvalitní nabídka pečiva, která je v České republice bohužel standardem, je jen dalším argumentem, proč si chléb raději upéct doma.

6.
Domácí pekárna je výbornou věcí nejen pro ty, kterým záleží na zdraví, ale i pro bezlepkáře.

Jak si vybrat domácí pekárnu?


Při výběru si položte otázku, na co všechno byste pekárnu rádi používali a jak často. Pokud víte už teď, že jí příliš odpočívat nenecháte, raději investujte do kvality.

Například upřednostněte nerez před plastem a zajímejte se o to, jestli obchod zajistí servis a náhradní díly v případě poruchy. Co se týká spotřeby, vězte, že pekárna žere v průměru 5x méně energie než elektrická trouba.

Dalším faktorem je velikost pekárny. Pokud máte malou domácnost a zrovna se vám zalíbil konkrétní jednohákový model, určitě bude stačit. V ostatních případech a hlavně do větších rodin je vhodnější pekárna dvouháková. Mějte také na paměti, že jednohákové pekárny mívají prakticky stejné vnější rozměry jako dvouhákové a mnoho místa s nimi tedy neušetříte.

Jak už bylo řečeno, nabídka domácích pekáren je nepřeberná. Než začnete zkoumat a porovnávat jednotlivé modely, přijměte tip na domácí pekárnu Sana, která by mohla vzhledem ke své multifunkčnosti sedět většině uživatelů. Co nabízí?

Domácí pekárna Sana

• Libovolná nastavitelnost teplot a časů umožňuje připravit prakticky jakýkoli recept, který vás napadne: chléb s droždím i kváskem, maso a ryby, přílohy, jogurt, marmeláda, sádlo a škvarky, různé kaše (ovesné, rýžové, atd.), tempeh, vývary, sekaná, pečený čaj, amasaké a další.

• Vícefázové kynutí a pečení zajišťuje tu nejlepší chuť i kvalitu domácího chleba.

• Pečení bochníků v rozmezí 500 – 1700 g.

• Možnost zdravého nízkoteplotního pečení. Vychutnejte si mimořádnou šťavnatost pomalu pečeného masa!

Vize spotřebiče na celý život – odolné materiály, doživotní servis, náhradní díly a poprvé aktualizovatelný software, na který v budoucnu bude možné nahrát nově vyvinuté programy.

Porovnání pekárny Sana s ostatními na trhu najdete zde.