Sluší venkovu i městu
Proč se dřevěné podlahy těší tak velké oblibě? Především protože díky své značné variabilitě provedení nacházejí uplatnění snad ve všech typech interiérů, od rustikální chaloupky, až po moderní byt v centru velkoměsta nebo luxusní dům na jeho periferii. Přesto se do některých místností hodí více a do jiných méně. Ve srovnání s dlažbou nebo linoleem vyžaduje dřevěná podlaha poněkud náročnější údržbu, nehledě na její vyšší pořizovací cenu. Z tohoto důvodu najdeme dřevěnou podlahu spíše v reprezentativních částech domu, zejména v obývacím pokoji. Na druhou stranu, místnosti, které dříve mívaly pouze užitný charakter, jako je například kuchyně, postupně rovněž získávají na reprezentativnosti. A tak ani zde není dřevěná podlaha žádnou výjimkou. 

Další problém (který se ovšem netýká podlah z tropických dřevin) lze spatřovat v tom, že dřevěná podlaha není zrovna ideální do místností s vyšší předpokládanou vlhkostí vzduchu. Kdo si přeje mít ve své koupelně krásnou podlahu ze dřeva, ten by se měl seznámit právě s nabídkou tropických dřevin. Podlahy z tropických dřevin se díky své odolnosti vůči vodě a povětrnostním vlivům s oblibou používají také v exteriéru. Pokud své terase dopřejete tento typ podlahy, odmění se Vám svým dokonalým vzhledem. 

A přidejme ještě další přednosti dřevěných podlah, kam patří dlouhodobá životnost a zdravotní nezávadnost. Proto jsou podlahové krytiny ze dřeva vhodné do domů, kde žijí lidé trpící astmatem či alergií. 

Není dřevěná jako dřevěná
Dřevěná podlaha je poměrně široký pojem. Může se za ním skrývat klasická prkenná podlaha, palubky, nebo třeba mozaika, která mimochodem patří k aktuálním módním trendům. Že Vám připadá právě dřevěná mozaika přitažlivá? Není divu. Její nesporná výhoda spočívá v ideální kombinaci tří vlastností. 

Těmi jsou originální vzhled, ve srovnání s ostatními druhy dřevěných podlah snadnější údržba, a konečně (opět ve srovnání s ostatními druhy dřevěných podlah) nízká cena. Zárukou nízké ceny je fakt, že se mozaika skládá z odřezků vzniklých při výrobě jiných dřevěných výrobků, včetně podlah. Podlaha z dřevěné mozaiky je odolná vůči vodě, otěru a díky antistatické vrstvě z voskového oleje se na ní příliš neusazuje prach. 

Co Vás však nepotěší, to je poměrně náročná práce. Odměnou za ni Vám však bude zajímavý vzhled podlahy a tím i celého interiéru.

Náš tip: Rolety