Vybíráte matraci?
 
Pokud si zařizujete novou ložnici, anebo Vám Vaše páteř dala jednoznačně najevo, že přišel čas zvýšit kvalitu Vašeho spánku, jistě přemýšlíte o nové matraci. Pořízení matrace dnes není nijak složité. Objednat si ji můžete i na internetu. Jak ale vybrat tu, která bude nejvíce vyhovovat Vašim potřebám?
 V první fázi byste si měli udělat přehled o tom, jaké typy matrací vůbec existují. Přece jen každému vyhovuje úplně jiný typ matrace. Teprve pak byste měli začít porovnávat kvalitu a ceny jednotlivých výrobců, případně se na ně obrátit se svými dotazy. Zde je důležité, nezapomínat na to, že objektivní hodnocení a doporučení zpravidla získáte pouze u prodejců, kteří mají v nabídce více typů, tudíž nepreferují jediný typ matrace, který se Vám snaží prodat s tím, že se jedná o to nejlepší, na čem můžete spát. 



Jaké jsou druhy matrací 

Současná nabídka matrací na trhu je velice bohatá. Pořídit si můžete latexové matrace, taštičkové matrace, pružinové matrace, ale také kokosové matrace, zdravotní matrace a mnoho dalších. Jednotlivé typy mají různé vlastnosti, které je předurčují pro různé zákazníky. 
Latexové matrace vyrobené z latexové pěny jsou vysoce odolné a pružné, čímž se dokážou dobře přizpůsobit tvaru těla. Právě díky přirozené pružnosti a tlumenosti pohybu představují vhodné řešení pro dvojlůžko. Vysoce ceněné jsou jejich antialergické a antimykotické vlastnosti. Těmi se mohou pochlubit také kokosové matrace vyrobené z kokosových vláken. 



Taštičkové matrace jsou vyrobeny z pružin s několika zónami tvrdosti, čímž se přizpůsobují anatomické stavbě těla. Podobně jako pružinové matrace. Součástí tohoto typu matrací dřevěný rám, a proto už k nim nemusíte dokupovat rošt. Protože se vyrábějí čistě z přírodních materiálů, jsou vhodné pro lidi s citlivou pokožkou a pro děti. 
Speciální kategorii představují zdravotní matrace. Jedná se o matrace s vynikajícími ortopedickými vlastnostmi, které jsou vhodné pro ty, které trápí bolesti páteře, stejně jako pro sportovce. Konstrukčně se může jednat o více typů matrací. 



Matrace a rošt patří k sobě 

Z bohatého sortimentu matrací mnoha typů si můžete vybrat ve specializovaném obchodě s nábytkem www.nabytek-elegance.cz, který se pyšní prestižním certifikátem OVĚŘENO ZÁKAZNÍKY. A protože zdravý a pohodlný spánek Vám dokáže zaručit vhodná matrace pouze ve spojení s kvalitním roštem, pořídíte zde také lamelové rošty, za pozornost jistě stojí také elektrický lamelový rošt. Kde koupíte matrace a rošty pro kvalitní spánek už víte, takže nezbývá než popřát Vám krásné sny!