Jakou zvolit vodovodní baterii?
Baterie můžeme rozdělit podle ovládání na kohoutkové, pákové a senzorické. Kohoutkové armatury maličko ztrácejí na oblibě. Je to hlavně asi proto, že při použití je třeba obě ruce. Namíchat pak vodu akorát může trvat dlouho. Přesto si své zastánce najdou. Třeba proto že u kohoutkových baterií lépe vynikne design. Vyrábějí se většinou v retro stylu a využití najdou v rustikálních koupelnách. Oproti tomu pákové baterie jsou velmi oblíbené. Jejich ovládání je velmi jednoduché a vyrábí se v mnoha tvarech a stylech. Vybere si opravdu každý. Senzorické neboli bezdotykové baterie se užívají především v prostorách, kde je větší pohyb osob, protože díky senzorické baterii lze významně ušetřit vodu. Pomalu proto začínají pronikat i do soukromých sfér. Hospodyňka ocení bezdotykovou baterii při práci v kuchyni. Špinavýma či mastnýma rukama se klasické baterie špatně ovládají. To u bezdotykové odpadá. Aniž byste na něco sáhli, stačí dát ruce pouze k senzoru a baterie sama už vám ruce omyje. Tyto baterie mají ale kromě senzorického ovládání i klasické pákové ovládání. Je to taková baterie 2 v 1. 

 

Velký výběr je i v různých povrchových úpravách
vodovodních baterií. Klasický chrom nalezneme v úpravě lesklé i matné. Dále oblíbené jsou nerez, platina, zlato nebo mosaz. Tyto kovy jsou dále ještě v kartáčovaných nebo satinovaných površích. Kov se dále může kombinovat s dalšími materiály jako jsou dřevo, sklo nebo plast.

                  

Další členění vodovodních baterií
Baterie dále můžeme rozdělit na klasické stojánkové, které můžeme umístit přímo do otvoru umyvadla. K vyšším umyvadlovým mísám se využívají vysoké stojánkové baterie. Dále jsou tu nástěnné baterie. Mají většinou pohyblivé rameno, které umožňuje nasměrování proudu, kam potřebujeme. Což může být výhoda při umývání nádobí nebo při napouštění třeba kbelíku na vytírání podlahy. Pak známe ještě tzv. podmítkové baterie, které mají vlastní „tělo“ ukryto ve stěně. Vidět pak lze pouze ovládání, ať už je to páčka nebo kohoutky. Tyto baterie zabírají málo místa a využívají se hlavně do sprchových koutů, kde je třeba mít kolem sebe hodně prostoru.

Různé typy baterií
koupelnových, kuchyňských nebo třeba i sprchových a vanových setů naleznete na: www.mbkeramika.cz.

www.mbkeramika.cz