Nadstandardní záruka 15 let
Řešení DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby zahrnuje difuzní folie Tyvek®, parozábrany AirGuard® a širokou nabídku příslušenství DuPont™. Jde o účinný stavební systém vyvinutý specielně k boji s kondenzací, který zároveň díky zajištění vzduchotěsnosti a vodotěsnosti významně přispívá ke snížení tepelných ztrát. Použitím tohoto systému špičkových folií a doplňků mohou stavebníci realizovat efektivní instalaci pláště budovy v oblasti rámových konstrukcí, získat spolehlivou a odolnou ochranu před přírodními živly s nadstandardní 15letou zárukou.

difuzni folie Tyvek

Vynikající paropropustnost

Jak známo, v případě dřevostaveb a provětrávaných fasád je základním požadavkem kladeným na fólii "paropropustost", což znamená, že folie musí umožnit průchod vodních par směrem do venkovní atmosféry, a současně být odolná vůči vodě.
Řada difuzních fólií Tyvek®, která zahrnuje superdifuzní folie pro šikmé střechy a fasádní fólie, nejenže tyto požadavky splňuje, ale v mnohém překračuje a zajišťuje tak mimořádně spolehlivou a trvanlivou ochranu před průnikem vody a vzduchu i před působením kondenzace.
Vzhledem k výše uvedenému difuzní fólie Tyvek® nachází své uplatnění u většiny dřevostaveb, stejně jako u nejrůznějších konstrukcí provětrávaných fasád, používají se na většinu šikmých střešních konstrukcí i jako doplňková hydroizolační vrstva – ať už se jedná o novostavby, rekonstrukce, nebo přístavby.

difuzní follieTyvek pro drevostavby

Zlepšení energetické účinnosti
Difuzní fólie DuPont™ Tyvek® zároveň tím, že řídí přesuny tepla, vzduchu a vlhkosti přes plášť budovy, ve spojení s parozábranami DuPont™ AirGuard® (instalace parozábrany jako součásti vnitřní izolace významně pomáhá omezit míru tepelných ztrát, jelikož představuje překážku pro unikání vzduchu) výrazně přispívají ke zlepšení energetické účinnosti objektů.

parozabrana AirGuard

Použitím folie Tyvek® Solid Silver lze dosáhnout významného snížení tepelných ztrát způsobených sálajícím teplem. Nedílnou součástí systému DuPont™ je také příslušenství – speciální pásky určené ke snadnému a spolehlivému spojování parozábran AirGuard® a difuzních folií DuPont™ Tyvek®.

instalace difuzni follieTyvek

Komplexní a spolehlivá ochrana
Komplexnost, spolehlivost, snadná instalace a spolehlivá ochrana izolace a stěnových konstrukcí před povětrnostními vlivy i působením kondenzace tedy představují hlavní přednosti flexibilního systému pro dřevostavby DuPont™ Tyvek®. Jeho použití umožňuje získat nejen zdravější a pohodlnější vnitřní klima a vyšší energetickou účinnost, ale také lepší zabezpečení vůči požárům a svobodu v architektuře a designu.

ochrana drevostavby

Pokud tedy hledáte elegantní řešení, které Vaší dřevostavbě nebo jiné konstrukci s provětrávanou fasádou dokáže na mnoho dlouhých let garantovat spolehlivou ochranu před všemi čtyřmi přírodními živly po čtvero roční období, systém DuPont™ Tyvek® Vás nezklame. Důkazem toho je mimo jiné i nadstandardní 15letá záruka.