Jak ochránit sklep
Možná už jste o nich slyšeli. O solárních teplovzdušných panelech Solarventi, které se používají k temperování, větrání, a zároveň odvlhčování místností, a které díky téměř nulovým nákladům na provoz představují čím dál vyhledávanější řešení, jak se zbavit nadměrné vlhkosti především ve sklepních prostorách. Právě sklep je svým umístěním prostor nejvíce náchylný ke vzniku zatuchliny a plísní. Instalací teplovzdušných panelů SolarVenti lze sklep před nadměrnou vlhkostí účinně, bezstarostně (panely ke svému provozu nevyžadují obsluhu) a s nízkými náklady ochránit. Účinné a levné řešení Jak ukazují reference mnoha spokojených zákazníků (například video níže), panely SolarVenti, které zajišťují pravidelný průtok pohybu vzduchu jakožto základní podmínku prevence vlhkosti, se vyznačují vysokou účinností při minimálních nákladech. Díky tomu, že fungují na principu využití solární energie, investujete při jejich pořízení pouze do vybavení, provoz je za slunečního počasí bezplatný.



Téměř nulové náklady na provoz jsou však i v případě oblačného počasí s nedostatkem slunečního svitu, kdy po přidání síťového adaptéru solární panel ve spojení s časovými hodinami řízeně větrá, a kdy celkové roční náklady na provoz solárního panelu nepřesahují několik desítek korun.

schema odvetravani sklepa

Princip fungování a instalace
Ptáte se, jak přesně panely fungují? Poté, co se umístí na domovní fasádu (ideální je jižní světová strana), skrze zadní perforovanou stěnu automaticky nasávají čerstvý vzduch zvenčí, který ohřívají. Teplý vzduch z panelů se vlivem působení přetlaku a chodu ventilátoru (poháněného solárním článkem) přenese do sklepa. Instalace panelů přitom není náročná. Vyžaduje pouze zhotovení vstupu pro ventilátor z panelu a jednoho vstupu pro odtahový ventilátor na druhé straně sklepa.

solarni panely pro odvlhceni sklepa

Vyberte si model
Z hlediska účinnosti je rovněž důležité přihlédnout k velikosti prostor, do menších sklepů do 55m2 se standardní výškou stropu je vhodný sklepní model SV14K, do středně velkých pak SV20K a do velkých model SV30K, který zajistí spolehlivou ochranu prostor o rozloze až do 100m2. Všechny modely sklepních panelů se dodávají včetně ventilační sady. U SolarVenti však najdete teplovzdušné panely určené nejen do sklepních prostor, ale pro celý dům.

                                             SolarVenti logo