S pomocí stříkané polyuretanové pěny izolujete rodinný dům, chalupu i jakoukoli větší stavbu. Jedná se o materiál, který vytvoří neprostupnou vzduchovou bariéru. Ta zabraňuje průniku studeného vzduchu dovnitř budovy a únikům toho teplého ven. Díky jedinečné struktuře pěny podklad přesto neustále dýchá.

Pěna se nanáší nástřikem nebo vstřikováním do dutiny. Díky tomu se snadno dostane i do špatně přístupných míst, výsledný povrch je dokonale rovnoměrný a není potřeba ho dál upravovat. Zda s ní izolujete základy, fasádu nebo střešní krovy, je na vás. Stačí si jen vybrat správný druh.

Zvolte správnou pěnu

Měkká pěna se hodí pro izolaci interiérů, tedy stěn, stropů nebo půd. Její struktura je otevřená – tvoří ji miliony otevřených buněk o hustotě 8,41 kg/m3. Pěna tak neustále dýchá a zamezuje vzniku plísní.

K zateplení a izolaci fasád nebo základů naopak slouží středně tvrdá pěna s uzavřenou strukturou buněk. Její jedinečná struktura zamezuje průniku vody, takže se dá použít i do trvale vlhkých míst.

Zvolte správnou izolační pěnu

Tvrdé pěny využijete při dodatečném zateplování nebo venkovní izolaci střech. Tato pěna totiž v kombinaci s hydroizolačním nátěrem vytvoří bezespárou vrstvu, která zamezí zatékání vody.

Jak vybrat správného dodavatele
Rozhodli jste se pro stříkanou pěnovou izolaci? Teď už jen zbývá vybrat si správného dodavatele. Dejte přednost tomu, který vám poradí s postupem i volbou pěny.

Nezapomeňte si také dopředu zjistit, s jakým výrobcem dodavatel spolupracuje. Mezi osvědčené výrobce izolačních pěn patří americká firma LaPolla Industries, jejíž produkty na český trh dodává společnost Honter.