Palubky pro celý dům
Odolnost, nízká hmotnost, snadná montáž a možnost výběru ze široké škály designů, to jsou hlavní důvody, proč stále více stavebníků dává přednost plastovým palubkám. Tento materiál má široké exteriérové, stejně jako interiérové využití. Plastové palubky jsou ideální k obkládání krovů, vikýřů i celých fasád. V interiéru, kde se plastové palubky používají ve formě interiérových lamel, představují odolnější alternativu tapet, nebo snáze udržovatelnou variantu keramických obkladů. Především doma oceníte další velkou přednost tohoto řešení, kterou je snadná údržba.

Řešení pro krásnou fasádu
V exteriérovém využití, kde mají plastové palubky podobu obkladových panelů, se nejvíce osvědčily fasádní obklady Decobrick a Decostone. Oba typy obkladů lze využít jako finální pohledovou vrstvu provětrávaných fasád i jako fasádní nebo soklový obklad. Rozdíl spočívá v jejich vzhledu, jak již samotný název napovídá, obklady Decobrick imitují režné zdivo, zatímco Decostone představují věrnou napodobeninu kamene. Jednotlivé obklady se do sebe zámkově zasouvají, nároží a kouty jsou řešeny speciálními prvky předstupujícími obklad. Právě díky tomu působí obklady dojmem zesíleného plasticky vystouplého rohu. Obklady se kotví na dřevěný rošt a jejich rozměry lze je upravit přířezem.

Dřevěné obklady, které vydrží
Pokud přece jen nedáte dopustit na dřevo, doporučujeme dát přednost obkladům se zvýšenou ochranou vůči povětrnostním vlivům, škůdcům i chorobám. Novinku na trhu představují dřevěné palubky Lunawood upravené technologií thermowood, které jsou mimořádně odolné vůči všem výše popsaným nežádoucím jevům. Díky uzavřené struktuře buněk tyto dřevěné palubky přijímají vodu jen velmi omezeně a mohou se pochlubit minimální životností 30 let i bez použití nátěru.

S palubkami je stavba hrou
Ať už jste se rozhodli, že dodáte své domovní fasádě novou tvář, anebo zvelebíte své bydlení zevnitř, v obou případech se Vám bude s plastovými palubkami velmi snadno a příjemně pracovat. Více informací o tomto unikátním materiálu najdete na stránkách www.stavbahrou.cz.