Pořízením zahradního altánu si nejen můžete splnit sen o romantickém zákoutí, které jste viděli v tolika filmech. Pokud si do něj opatříte kvalitní zahradní nábytek, poslouží tato jednoduchá stavba i pro pořádání zahradního večírku nebo dětské narozeninové party.

S vědomím, že máte třeba pohodlný ratanový nábytek sice venku, ale ukrytý pod střechou, si při jejich organizaci nemusíte lámat hlavu nad alternativním programem. S altánem vás nezaskočí ani sychravé počasí nebo déšť.

Při zařizování altánu je velmi důležité vybrat správný zahradní nábytek. Aby bylo posezení opravdu příjemné, musí být dostatečné. Než se vydáte na nákup, dobře zvažte, kolik lidí budete potřebovat usadit. Zahradní nábytek si můžete vybírat z celé řady materiálů. Stále populárnější je v poslední době ratanový nábytek. Tedy přesněji hliníkový zahradní nábytek s pláštěm z umělého ratanu, který velmi dobře odolává povětrnostním vlivům. Ratanový nábytek tak nemusí být jen v altánku, ale můžete ho umístit i pod širé nebe na zahradu nebo terasu. Z dřevin je pak na zahrady i do nejrůznějších altánků pro svou odolnost vůči podnebí oblíbená severská borovice, atraktivní červenohnědé meranti nebo extrémně odolný teak.