Důležitý je správný výběr
Při výběru a zkoušení konkrétního druhu rozkladu si vyzkoušejte jak pohodlně se vám leží a zapřemýšlejte zda zvládnete každý den manipulaci s rozkladem. Další dělení rozkladů je na spaní podélně s osou pohovky a kolmo na osu pohovky. Obecně se nedá říci který způsob je lepší, záleží na konkrétním zákazníkovi a jeho potřebách. Logicky u meších pohovek je technickou nutností spát kolmo na osu pohovky a sedačky, protože lůžko by bylo jinak příliš krátké.



Typy rozkladů pohovky

Mezi oblíbené způsoby rozkládání patří vyjíždění rozkladu z podsedáku. Při kvalitní výrobě a použití kvalitních komponentů jako jsou kolečka, kování, nosná kostra vám tento rozklad vydrží mnoho let, ale zdůrazňuji při kvalitní výrobě.

Dalším druhem rozkladu je klik - klak což znamená, že sklopíte zádovou část sedačky do roviny se sedákem, tento rozklad nepatří mezi komfortní lůžka a je spíše vhodnější na příležitostní spaní.

Na časté spaní je vhodný moderní "rozmotávací" systém který jednou rukou během 3 vteřin rozložíte, velkou výhodou oproti jiným rozkladům je zde celistvost lůžka - tedy matrace je bez jakýchkoliv spár a předělů ve velké výšce nad zemí - 55 cm.

U řady dalších rozkladů je složitá manipulace, musí se vyjet se sedákovou částí dopředu a ještě manipulovat se zády, tyto lůžka mají spací plochu tvořenou z několika dílů se spárami. Dejte si pozor, pokud takováto spára vychází do místa kde máte při spaní pánev budete po pár týdnech nemile překvapeni – kvalita spánku bude velmi nízká a budete se cítit unavení.
Různé druhy rozkladu uvidíte na webu www.sedacipohovky.cz.



Volba tvrdosti matrace

Volba tvrdosti matrace je idividuální, je potřeba upozornit na technickou skutečnost, že mékčí matrace má kratší životnost, protože vlivem amortizace se dříve proleží v návaznosti na vaší váhu, samozřejmě na rychlost proležení má vliv kvalita surovin z kterých je matrace vyrobena, jinými slovy u matrace za 2000 Kč nečekejte dlouhou životnost. Kvalitní zdravotní sendvičové matrace se dají koupit již od 4000 Kč.
Pro správný výběr rozkládací pohovky, sedačky a sedací soupravy je tedy důležité zákazníkovo zadání: jak často chce na předmětné pohovce spát, jakou velikost si může dovolit z hlediska velikosti bytu, a alespoň zhruba mít designovou představu - jestli chce moderní nebo klasický tvar, vysokou sedačku na opření hlavy nebo nízkou.



Slovo na závěr

Na závěr bychom vás chtěli upozornit na skutečnost, že všechny druhy rozkladů nikde neuvidíte pod jednou střechou, každá firma po zkušenostech má v oblibě ty své které nabízí. My vás zveme na návštěvu specializované prodejny, kde najdete sedačky ve vysoké kvalitě (česká ruční práce) dle přání zákazníka.

Sedací soupravy Pšenčík
Mladoboleslavská 234
Praha 9 - Kbely
tel: 286854711

www.sedacipohovky.cz