Ale proč ji mít pouze jednou za čas? Nechte kvést Váš domov po celý rok!

Vzácné květy
Když se zeptáte českých žen, jak často dostanou od svého partnera květiny, většinou Vám odpoví, že v průměru třikrát až čtyřikrát do roka. K narozeninám, k svátku, a pak k nějaké příležitosti, jako je třeba svátek matek, nebo Valentýn. To podle toho, který z těchto „dodatečných“ svátků jejich partner uznává. Ale napadne někdy Vašeho přítele, nebo manžela (poté co pominulo hlavní období zamilovanosti a získávání Vaší přízně) přinést Vám květiny v momentě, kdy to vůbec nečekáte? (Případy, kdy mají mužské protějšky špatné svědomí, ponechme nyní stranou. Takovou kytičku byste si mnohdy raději nejspíš odpustila.) Že je Váš partner spíše pragmaticky založený, a proto Vám namísto květin raději kupuje sladkosti, které velkým dílem zkonzumuje on sám? Nebuďte z toho smutná. Raději nechte rozkvést Váš domov sama. 

Dekorace podle ročního období 
Květinová dekorace je obzvláště stylová, když při jejím vytváření plně respektujete aktuální roční období. Není to pouze březen, kdy si na stůl postavíte první sněženky, anebo pár větévek právě rozkvetlé zlatice, a červenec či srpen, kdy během letní dovolené náhodou zbude trochu času, abyste zkrášlili svůj stůl mohutnou vázou plnou slunečnic. Květinovou výzdobu si můžete dovolit po celý rok, aniž byste nutně museli všechno kvítí kupovat. Kdo má alespoň malou zahrádku, ten si na jaře natrhá vlastní tulipány a narcisy a v létě třeba pestrý mix aster a dalších sezónních rostlin. 

Materiál na výzdobu Vašeho domova však pohodlně získáte i na krátké procházce. Když odkvetou kopretiny a přijde podzim, můžete si dopřát vkusnou kytičku ze směsi šípkových a trnkových větévek v laskavém doprovodu odkvétajícího lučního kvítí, kterou můžete místo do vázy vsadit třeba do vydlabané dýně. V zimě pak přicházejí v úvahu suché vázy, anebo takové, v nichž vynikne přirozená krása nahých větví bez listů. 

Výzdoba jednotlivých místnostní
Při dekorování interiéru živými květinami platí pro každou z místnostní určitá pravidla. Obecně vzato, nejméně je dovoleno v ložnici, nejvíce v obývacím pokoji. Pokud jde o ložnici, vůně některých květů je natolik omamná, že kdybyste spali v jejich těsné blízkosti (nejčastěji u vázy postavené na nočním stolku), mohla by Vás druhý den pěkně bolet hlava. 

Do obývacího pokoje, byť tam často spíte u televize, si můžete dovolit umístit i květy rostlin se silným aroma, jako je například šeřík. V této místnosti je většinou dostatek prostoru k tomu, aby si člověk pohrál s větším aranžmá. Objemnější vázu si můžete rovněž dovolit v hale, předsíni či na chodbě spojující místnosti. Postavená na komodě či stolku Vás bude vítat při každém příchodu domů. 

Do kuchyně a jídelny se hodí spíše menší kytice. To platí především pro květiny umístěné na jídelním stole. Vždyť na sebe chcete během jídla vidět, aniž byste přitom otáčeli hlavou ze strany na stranu! 

Módním hitem se stalo květinové aranžmá v koupelnách. Mnohem častěji než čerstvé květy zde najdete suché květinové vázy, které vedle sušených lodyh obsahují aroma, které má navozovat uvolnění. 

Barevná fantazie má zelenou 
Máte nějaký originální nápad na květinovou výzdobu? Tak jej neváhejte uskutečnit. Květiny vnášejí do interiérů nádech přírody a navozují v nich pohodovou atmosféru, jejich aranžování je navíc jednou z forem aktivní relaxace a ještě k tomu přispívá k rozvoji lidské fantazie. Přejeme Vám mnoho květin od Vašich drahých a blízkých a pohodově rozkvetlý domov po celý rok!


Foto: Samphoto