1) Zdravotní nezávadnost
Nábytek z masivu je nejzdravější nábytek, který existuje. Neuvolňují se z něj žádné nežádoucí či rakovinotvorné látky jako jsou např. formaldehydy, které se používají v pojivech dřevotřískových desek. Masivní dřevo je mnoha generacemi prověřený stavební materiál, který splňuje nejvyšší kritéria pro zdravý domov, a proto se doporučuje i dětem a alergikům.

2) Dlouhá životnost
Dřevěný nábytek z masivu se vám oproti nábytku z lamina nebo dřevotřísky jen tak snadno nerozbije a nerozviklá. Nábytek z masivního dřeva, který je zpracován tradiční stolařskou technologií je pevný a kvalitní. Odborníci tvrdí, že masiv je charakteristický pro svou dlouhověkost a vydrží až desetkrát déle než nábytek z lamina.

  

3) Snadná úprava povrchu
Pro ošetření povrchu doporučujeme, Dekorační vosk transparentní nebo tvrdý voskový olej značky Osmo Color, které jsou zdravotně nezávadné. Tyto kvalitní přírodní vosky se mohou používat i na dětské hračky. V případě poškození nábytku, stačí nábytek jednoduše a lehce přebrousit a pak znovu navoskovat, tzn. že se dá opravovat i lokálně.


4) Nábytek z masivu je dlouhodobě levnější

Je pravdou, že o něco vyšší počáteční náklady na dřevěný nábytek z masivního dřeva se časem vlastně promění ve velkou výhodou, protože už nikdy nebudete muset tento nábytek nahrazovat jiným, tak jako se tomu děje v případě nábytku z dřevotřísky. Spočítáte-li si na kolik vás v průběhu let vyjde výměna nábytku z dřevotřísky, tak to bude ve skutečnosti víc, než jsou počáteční náklady u nábytku z masivu. Při nákupu demontovatelného nábytku z dřevotřísky je také třeba myslet na čas, který je nutný k montáži a sestavení tohoto nábytku.
5) Nadčasovost
Stylový nábytek z masivu je rovněž typický svým krásným, přírodním a originálním vzhledem. Jeho estetická hodnota je tímto vskutku nadčasová. Nábytek z masivu si tak po celou dobu své existence zachovává své velké kouzlo.
      
6) Živá krása
Lamino se jen snaží napodobit skutečnou krásu dřeva, což se mu nemůže nikdy podařit. Lamino a dřevotříska je pořád jenom uměle vytvořená náhražka za pravé dřevo. Opravdové dřevo navíc neustále pracuje,voní, vybarvuje se a tím získává na kráse. Při těchto procesech stále více a více vyznívají krásné a nenapodobitelné přírodní odstíny.

7) Nenapodobitelná vůně
Když si pořídíte nábytek z masivního dřeva a přinesete si ho domů, rozprostře se po vašem pokoji nenapodobitelná vůně dřeva a pryskyřice. To je zkušenost všech našich zákazníků. Dřevo vydrží vonět dlouho a tak bude přinášet do vašeho domova harmonii přírody.

Zdroj: www.dreveny-nabytek.cz