V první řadě je třeba si ujasnit, co dělá z bytu výhodnou investici? Především to jsou nájemníci, a tak je dobré vybrat takový investiční byt, kde jsou nájemníci spolehliví, a s dobrou platební morálkou. Ideálním příkladem může být solventní mladý pár.
Druhým správným tipem je rozhodně vybrat takovou možnost, kde je nabízený byt jako investice již s nájemníky. Řada investičních bytů toto umožňuje, čímž se jasně eliminují starosti s tím, jak skutečně najít někoho dobrého a spolehlivého.

Hypotéka nemusí být problém
I pokud nemáte dostatek prostředků, není problémem využít k pokrytí investic hypotéku. Důležitou informací však je, že aby se dosahovalo dobrého zhodnocení, musí být nejenom výhodná, ale měla by pokrývat zhruba polovinu celkové ceny. V tomto ohledu se vám budou hodit rady, podle čeho vybírat hypotéku. Jejich poskytovatelů je skutečně celá řada, a tak je dobré vědět, na co se hlavně zaměřit, a na co si dát pozor. A pokud si vše důkladně propočítáte, může být tato investice skutečně chytrým krokem s dobrým zhodnocením.

Byt stoupá na hodnotě
Jako investiční příležitost je považováno i to, kdy byt sice nevyužívají nájemníci, ale máte ho z toho důvodu, že mu stoupá hodnota. I tato forma investice do nemovitosti je oblíbené, a tak lze za několik let byt prodat, a to se zajímavým ziskem. A pokud by to měla být z vaší strany opravdu výhodná investice do bytu, je ideální oba aspekty – tedy nájem a pozdější prodej, zkombinovat. A následně můžete koupit takovou nemovitost, které nabídne lepší možnosti.

A jaký je poslední tip, jak vše udělat skutečně chytře a dobře? Ideální je obrátit se v tomto ohledu na odborníky, kteří se vším pomohou. A to v podstatě zdarma. Takovým řešením je Home Institute.

Home Institute je nezávislá poradenská společnost, která zastupuje výhradně kupující nemovitostí. Vyjedná slevu a kupující platí pouze podílem ze slevy.