1. Vymezte si doma wellness zónu
Pro dokonalou relaxaci je nezbytný klid. Pokud přes dveře sauny uvidíte pobíhající děti, nemůžete se dostatečně uvolnit. Vyhraďte si proto jednu místnost nebo si vybudujte wellness zónu na zahradě.

2. Zkombinujte vodu…
Voda je důležitá jak zevnitř kvůli detoxikaci, tak zvenku kvůli svým blahodárným účinkům. Součástí vašeho domácího wellness by proto měl být bazén, parní lázeň nebo alespoň vířivka.

3. ...teplo…
Teplo vyvolává pocení, které z těla vyplavuje škodlivé látky. Je jen na vás, zda vám více vyhovuje suché teplo finské sauny, mokré teplo parní lázně nebo nižší teploty v infrasauně. Výhodou saun a infrasaun je fakt, že se s rozměry od 1 m2 vejdou i do nejmenších bytů.

finska sauna

4. ...a odpočinek

Pokud ze sauny rovnou vyběhnete uklízet, jste sami proti sobě. Ve vaší wellness zóně by nemělo chybět lehátko, na kterém budete po dokončení procedur relaxovat alespoň 30 minut.

5. Základem je jednotný styl

Abyste se ve wellness cítili dobře, mělo by mít jednotný styl. Mezi nejoblíbenější patří moderní, kterému vévodí kov a sklo, orientální s mozaikami a dekoracemi a rustikální plný dřeva a kamene.

parni lazen

6. Zvolte tlumené a klidné barvy
Wellness má působit vzdušně a světle, zároveň ale vzbuzovat pocit bezpečí. Ideálními barvami jsou proto béžová, všechny světlé odstíny hnědé, zelená a světle žlutá.

infra sauna

7. Sestavení wellness nechte na profesionálech
Domácí wellness si nevyrobíte svépomocí a při nákupu levného vybavení zase riskujete brzkou reklamaci i své zdraví.

Česká firma EuroBalneo
vám ale poradí s výběrem kvalitního vybavení, navrhne domácí wellness, vše odborně nainstaluje a postará se o servis.

logo EuroBalneo