Kde se vzal, tu se vzal
Nenechte se zmást. I když má v názvu slovo „satén“, jedná se o materiál vyrobený ze 100% bavlny. Při tkaní se ale využívá husté atlasové vazby, která je charakteristická svým lesklým vzhledem, čímž na pohled připomíná satén. Povrch se následně upravuje tzv. mercerací, což způsobí nabobtnání jednotlivých vláken. Jejich průřez se zakulatí a vlákno se zkrátí až o čtvrtinu. Tím látka získá svou pevnost a pověstný lesk. Výsledek je měkký, lesklý, hebký a pevný povrch.

Tip:
Při pořizovaní povlečení vždy dejte pozor na materiál. Polyester má zajisté pozitivní vlastnosti, ale na ložní prádlo se vůbec nehodí. Raději dejte přednost bavlněnému povlečení.

Co vám může nabídnout?
Právě díky tomu, že je povlečení z bavlněného saténu vyrobeno z bavlny, nabízí všechny pozitivní vlastnosti tohoto materiálu. Neklouže jako jeho levná napodobenina z polyesteru a je dobře prodyšné. Navíc má vynikající termoregulační vlastnosti – v létě příjemně chladí a v zimě zahřeje.

povleceni s barevnymi puntiky
Tip:
Velký výběr povlečení nejen z bavlněného saténu najdete na Bonatex.cz!

Bez žehlení se povlečení z bavlněného saténu určitě neobejde. Pokud ale doma zásadně nežehlíte a přesto byste si chtěli takové povlečení pořídit, poohlédněte se po povlečení z bavlněného saténu s označením Mako – ten totiž pořídíte i v nežehlivé úpravě.

Koupit, nekoupit?
Povlečení z bavlněného saténu zajisté patří k tomu nejkvalitnějšímu povlečení, jaké lze sehnat. Pořídit se dá v nepřeberném množství barev a motivů.
Jediné, co by vás od koupě mohlo odradit, je jeho vyšší pořizovací cena. I když ale nepatří k těm nejlevnějším, jeho pořízení se vám může nakonec vyplatit. Na rozdíl od cenově lákavých povlečení pochybné kvality vám bude sloužit dlouhá léta.
Pokud dáváte přednost kvalitě před nízkou cenou, povlečení z bavlněného saténu je pro vás jasná volba. Investice do kvality se vždy vyplatí!