Když jste v prostoru, kde jsou čerstvé květiny, cítíte se možná uvolněněji a pozitivněji. To není samo sebou. Čerstvé květiny mají v našich domácnostech nezastupitelné místo a plní hned několik funkcí. Někdy ani ten nejkvalitnější difuzér, který sice nabídne vůni, snad bez chemie, a nejhezčí umělá květina, která nevoní vůbec, zkrátka nestačí. V místnosti představují spojení s přírodou, která pomalu a nenápadně mizí z každodenního života, hlavně tedy ve větších městech, a plní funkci estetické dekorace.

Provoněný a svěží obývací pokoj

Každému obývacímu pokoji bude slušet jiná vazba, ale do každého se najde ta pravá, to mi věřte! Chce to jen vzít v potaz nejen osobní preference, byť jsou velice důležité, ale také barevné ladění a styl prostoru. Květiny mají rozličné barvy a tvary. Nabízí pestrou škálu, ze které si jistě vybere každý to pravé pro svůj interiér a dotvoří tak požadovanou atmosféru.

zive kvety v obyvacim pokoji

Květiny se ani v koupelně neztratí
Spousta z nás má rel
ax v koupel spojený se svíčkami, ale věřte, že i čerstvé květiny umocní příjemné pocity a dobijí vás energií na další pracovní den! Samozřejmě je jejich životnost omezená, nicméně můžete použít odolnější druhy, jako krásné chryzantémy, nebo sáhnout po druzích, které milují tropické klima.

krasa zive dekorace

Vazba podtrhne atmosféru
Záleží, jaké květy, barvy, tvary zvolíte. Jestli bude vazba spíše úzká a vysoká, nebo bohatě rozvětvená. Každopádně ať se rozhodnete jakkoliv, Každou místnost pozvedne! Snad samozřejmostí jsou už dnes květinová aranžmá na slavnostní tabuli. Můžete vzít třeba jen květy a zakomponovat je do mísy s ovocem. Vaše kuchyň, nebo jídelna bude hned živější!



Provoněná ložnice
Do ložnice byste měli zvolit květy nenápadné, možná uklidňující vůně a hlavně barvy. Doporučuje se modrá a další pastelové odstíny. Čerstvé květiny vám pomohou zklidnit mysl a tím i spánek. A znáte něco lepšího než probuzení čerstvou vůní? Když nepočítáme sluníčko, nebo ptačí zpěv!



V jednoduchosti je krása
Nemusíte utrácet nemalé částky za veliké a výrazné květy. Až příště vyrazíte na procházku, rozhlédněte se pořádně kolem sebe. Jistě projdete kolem rozkvetlé louky, nebo zajímavého keře. Natrhejte si květiny podle svého vkusu. Doneste si kousek přírody do svého domu. I nenápadný kousek leckdy postačí, vše je jen otázkou vkusu a toho, jak se vše zkombinuje.



Jako dekorace poslouží i jediný květ
Je plno květin, které mají jedním slovem božské květy! Stačí si vzít třeba malé skleněné skleničky, nebo jiné nádoby, naplnit vodou, můžete přidat i pár kamínků, nebo udělat vrstvu písku na dně, a skvělé aranžmá je na světě. Můžete nádobky zavěsit, nebo vyskládat vedle sebe. Můžete je ladit v minimalistickém duchu, obzvláště když použijete zelené rostliny. V kombinaci se sklem vypadají skvostně! Nebo takto barevné oživí jakoukoliv poličku nebo parapet.



Snad se teď na využití čerstvých květin u sebe doma začnete dívat jinak a oceníte jejich přednosti. Věřte, že zapadnou do každé domácnosti. Až budete příště u někoho na návštěvě, rozhlédněte se po skromných voňavých kráskách.