A nejde jenom o Ryby a Vodnáře.


Vodnářova koupelna

Vodnáře si každý automaticky spojuje s vodou. Jenže ono to není tak úplně správně. Vodnář je totiž znamením vzduchu, ale s vodou toho má samozřejmě hodně společného. Zrozenci ve znamení Vodnáře mívají velmi originální myšlení a vidění světa. Milují svou svobodu a nesnáší omezování. Tyto vlastnosti také odráží design jejich koupelny. V jejich prakticky zařízené koupelně často najdete něco, co vás překvapí. Designová lahůdka v podobě krásného zrcadla, které však zkresluje, vás nesmí překvapit. Vodnáři sice mají rádi čisto, ale nejsou to žádní puntičkáři. Ručníky pečlivě vyrovnané do sloupků proto v jejich koupelně nehledejte. Raději se podívejte, jaký je na nich obrázek.


Rybí nostalgie

Netřeba zdůrazňovat, že Ryby milují vše, co má s vodou něco společného. Určitě vás nepřekvapí, že se sprchují a koupou častěji než kterékoli jiné znamení zvěrokruhu. Svou povahou jsou citlivé, často spíše uzavřené zasněné a romantické. Z jejich koupelny na vás dýchne nostalgie. Dřevěné nebo kamenné obložení, samostatně stojící vana plná růžových lístků, sametově hebké ručníky, vůně glycerínových mýdel a aromatických olejů, to je jejich představa o dokonalé koupelně. Ryby upřednostňují spíše tmavší barevné odstíny. Ty sice opticky zmenšují prostor, zato vyvolávají žádoucí dojem tajemna. Ryby si potrpí na vanu. Pokud jsou nuceni žít v koupelně, která má pouze sprchový kout, často vyhledávají bazény.


Tajemný Beran

O koupelnách Beranů toho zatím mnoho nevíme. Jsou ohnivým znamením, snadno se rozčílí a jsou velmi upřímní. Říká se o nich, že dokážou říci pravou věc v pravou chvíli. Mají rádi černou a fialovou. Koupelna v tomto barevném provedení by však mohla působit poněkud morbidně, a tak s ní zacházejí opatrně. Černé a fialové doplňky, jako jsou například ručníky, či koupelnové závěsy, mohou naznačovat, že se v koupelně pohybuje někdo rohatý. Berani mají cit pro hudbu, koupel za poslechu hudby pro ně může být příjemnou relaxací.


Čistotný Býk

Býk miluje pořádek. Jeho koupelna je často až neuvěřitelně čistá. Bílé ručníky vzorně složené ve skříňkách, čisté lesklé zrcadlo a vyleštěné baterie, to je jeho představa o dokonalosti jeho malého vodního království. Býk má svou koupelnu ze všech nejraději, je na ni zvyklý a velmi nerad používá cizí koupelny. Dovolená v hotelu se dvěma hvězdičkami tak pro něho může být frustrujícím zážitkem. Býk upřednostňuje spíše světlejší barvené odstíny. Líbí se mu zejména béžová. Z jeho koupelny na vás nedýchá tajemno, ale spíše citrusový čisticí prostředek. Ale na tom snad není zase tolik špatného, nebo snad ano?


Blíženci

Blíženci jsou znamením plným protikladů. Potřebují prostor, aby se dostali do rovnováhy. Koupelna je pro ně místem klidu, kde si nepřejí být rušeni. Pokud s nimi chcete dobře vycházet, respektujte to. Jejich koupelna je obvykle velmi vkusná, moderní a elegantní. Navíc bývá barevně vyvážená. Pro blíženeckou koupelnu je totiž typická dvoubarevná kombinace – jedna barva je teplá a optimistická, druhá studená a temná.


Rak se s vámi loučí

Rak rád pečuje o svůj zevnějšek, a proto tráví v koupelně poměrně mnoho času. Na své kosmetické přípravky potřebuje velkou toaletku a několik koupelnových přihrádek nebo skříněk. Je šetřivý a rád se zdržuje doma. O svou koupelnu, na kterou si pečlivě našetřil, se velmi dobře stará. Barevně by se mu mohla líbit třeba bílo oranžová s motivem pomerančů. Rak má vkus a smysl pro detail. V rohu pomerančové koupelny tak jistě nebude chybět malý, i po domácku vypěstovaný, pomerančovník. A Rakem se s vámi dnes rozloučíme.

Zajímají vás koupelny dalších znamení zvěrokruhu? Počkejte si na volné pokračování našeho koupelnového průzkumu!


Text: Markéta Veselá

Foto: Samphoto.cz