Oproti klasické drážkové střeše, s níž má společnou svou nadčasovost a spolehlivost, má výhodu ve své jednoduchosti. Jednoduše se zaklapnou lamely krytiny a práce je hotova. Má široké spektrum využití: hodí se jak pro tradiční dům či chatu v lese, tak i pro hypermoderní funkcionalistickou stavbu nebo pro rekonstrukci současného domova. Krytina se díky svým vlastnostem často používá na místech, kde rostou opadavé stromy či kde je zdroj jiného polétavého znečištění, nebo také v náročných horských oblastech s velkým množstvím sněhu. Lindab SRP Click lze použít i na komplikovanějších střechách s vikýři, okny či úžlabím. Krytinu pořídíte od 398 Kč/1 m2 a záruka na ni dosahuje až 30 let.

Lindab SRP Click ma siroke spektrum vyuziti
Lindab SRP Click má široké spektrum využití

Jak Lindab SRP Click funguje?

Krytina je založena na moderním způsobu spojování plechu z vysoce kvalitní švédské oceli na zacvakávací drážku. Předpružená přesně profilovaná drážka po uzamčení vytvoří těsný a pevný spoj. Princip Lindab SRP Click spočívá v profilovaných pásech o pevné šířce 50 cm a délce na míru podle příslušné střechy, a to až do nepřerušené délky 8 m. Při delších střešních plochách se pásy bezpečně napojují. Kotvení k podkladu je skryto pod krytinou, což je další velkou výhodou. Konstrukce spoje vylučuje jakékoli otevírání nebo zpětné vycvaknutí drážky. Dutost drážky zase zamezuje vzlínání vlhkosti těsnými spárami. Pro instalaci nejsou potřeba žádné speciální stroje ani nářadí. Bohatě postačí základní ruční nářadí.

Jednou z vyhod Lindab SRP Click je velmi snadna montaz
Jednou z výhod Lindab SRP Click je velmi snadná montáž

Široké spektrum barev, tři druhy povrchové úpravy
Lindab SRP Click je k dispozici v 15 barevných odstínech s povrchovou úpravou Classic, Classic Mat či Elite. Na přání zákazníků lze na spodní stranu krytiny nanést speciální vrstvu Sound Control. Díky ní se účinně redukují vibrace způsobené větrem a deštěm. Majitelé domů tak vibrace neucítí ani při mimořádně silném větru. Sound Control je vhodné aplikovat zejména tehdy, když se krytina pokládá na latě. Současně vrstva působí také jako antikondenzační opatření. S příplatkem za vrstvu Sound Control se ceny krytiny Lindab SRP Click pohybují od 506 Kč/1 m2.


Lindab SRP Click je k dispozici v 15 barevnych odstinech
Lindab SRP Click je k dispozici v 15 barevných odstínech

Nezapomeňte na odvodnění střechy
Krytina SRP Click je k dispozici včetně kompletní nabídky klempířských prvků, odvětrávacích a bezpečnostních prvků i okapů. Střechu dokonale odvodní okapový systém Lindab Rainline, v němž je Lindab již řadu let jedničkou na českém trhu. Osvědčuje se na střechách v různém prostředí od hor až po nížiny.
Důvodem jsou jeho charakteristické vlastnosti: vysoká pevnost, extrémní odolnost vůči vnějším vlivům, estetičnost, precizní zpracování, ucelenost i množství důmyslných komponentů pro snadnou montáž. Všechny prvky systému do sebe perfektně zapadají a jeho montáž je stejně jako u střešní krytiny Lindab SRP Click snadná a rychlá. Vybírat si je možno ze 13 barev – od antické bílé přes cihlově červenou a borovicově zelenou až po černou.

Lindab SRP Click se hodi i na drevostavby
Lindab SRP Click se hodí i na dřevostavby