Pokud máte zahradu, pak určitě dbáte na její pěkný vzhled. A víte, co mimořádně sluší zahradám? Dřevěný altánek, který nejen krásně vypadá, ale který se navíc i velice snadno staví! Jen si představte, kolika způsoby byste mohli dřevěný altánek využít. Posezení s rodinou nebo přáteli? Chutné grilovačky za vlahých letních večerů? Nikým nerušené lenošení s dobrou knihou? Možností je neomezené množství a určitě i vy přijdete alespoň na jedenu, ke kterému by vám zahradní altánek mohl posloužit.

montaz altanku

Vhodný na beton, štěrk i kačírek
Například osmiboký dřevěný altánek VL 45 si vaši pozornost získá na první pohled. Je vyrobený z kvalitního jehličnanového dřeva, které bylo pečlivě dohladka ohoblované a výsledek vypadá famózně - altánek vás potěší nejen na pohled, ale i na dotek. Použití kvalitního dřeva je navíc zárukou, že vám altán dlouho vydrží a hravě odolá povětrnostním podmínkám.

stavba altanu

Altánek má osmiboký půdorys o průměru 4 metry, což je příslibem dostatečného prostoru, abyste si sem mohli umístit posezení pro vás i přátele, případně lehátko pro dokonalý odpočinek. Součástí je dřevěná podlaha a podlahový rošt vyrobený z tlakově impregnovaného dřeva. Díky tomu je možné altánek postavit nejen na rovný povrch - například beton - ale i na nerovné povrchy, jako jsou kamínky, štěrk a jiné. Zahradní altán VL 45 je samostojný – není nutné ho kotvit do země pomocí betonových patek, zatloukacích trnů ani zemních vrutů. I díky tomu je stavba zase o něco jednodušší a pohodlnější.

zahradni altan - stavebnice

Estetický prvek vaší zahrady

Altánek má celkem 8 stěn, sedm z nich je vyplněno dřevěným zábradlím dosahujícím výšky 90 cm. Osmá stěna je bez zábradlí a slouží jako vchod. Provedení altánku je přitažlivé na pohled a altánek se tak rázem stane ozdobou vaší zahrady. Střecha altánu je poskládána z dřevěných desek pobitých asfaltovým šindelem, který odolá povětrnostním podmínkám, poradí si s ostrými slunečními paprsky a ani déšť nebo sníh pro něj nepředstavuje kdovíjakou překážku.

stavba altanku

Altány od společnosti Vladeko se zpravidla dodávají bez povrchové úpravy, takže se pyšní krásnou přírodní barvou masivního dřeva. V rámci zakázkové výroby je ale možné vyrobit altán i v atypickém provedení podle přání zákazníka, záleží tedy pouze na vás, jak si svůj altánek představujete a jaká podoba se vám nejvíce líbí. Altánek vám přijde rozložený a vy si jej na zahradě sami sestavíte, což není vůbec nic náročného. Pokud si na stavbu netroufáte, můžete si nechat altánek sestavit profesionály a nemusíte se o nic starat.