Mějte svou hlavu
Jedním z nejčastějších nešvarů při realizaci koupelny, které se dopouští většina uživatelů, je ten, že podlehnou krátkodobým módním trendům a zařídí si koupelnu ve stylu, který se jim již po velmi krátké době přestane líbit. A to je jedna z chyb, za které se platí ne právě malé částky. Proto Vám vřele doporučujeme, používat při veškerých úvahách o nové koupelně spíše praktického ducha. Přece jen koupelna patří mezi místnosti, které člověk minimálně dvakrát denně používá, a tak by mu měla zajišťovat určitý komfort. 

Například při denním líčení a večerním odličování potřebuje každá žena dostatečně velké zrcadlo, aby na sebe dobře viděla. Některá zrcadla mají sice velmi moderní tvar či zajímavé pojetí, mnohdy jsou však natolik extravagantní, že ke svému účelu nemohou dobře sloužit. Taková zrcadla lze sice použít k ozvláštnění interiéru, v případě toho koupelnového je však záhodno, doplnit je ještě těmi klasickými. Funkčnost zde hraje své nezastupitelné místo. 

Jak se tedy obrnit a nepodléhat přechodným módním vlivům? Ujasněte si, co se Vám skutečně líbí. Nevybavujte koupelnu pro Vás nevzhlednými prvky jen z toho důvodu, že jsou momentálně trendy. Koupelna je v prvé řadě místem Vaší vnější kultivace a vnitřní relaxace, nikoli výkladní skříní galerie moderního umění. 

Nenechte se svést
Někdy se zase novopečeným uživatelům této intimní místnosti stane, že se jim v časopise či v koupelnovém studiu zalíbí jeden ze stylů natolik, že se nechají svést a zvolí ho pro svou koupelnu. To, co však vypadá dobře na obrázku, nemusí vypadat dobře v domácích podmínkách. 

Nebo, což je rovněž častý případ, realizace návrhu v domácí koupelně vypadá skvěle, bohužel jen po určitou dobu. Super řešení, které drží krok s dobou a navíc ani moc nestojí, se může za několik málo měsíců či let změnit v učiněnou katastrofu. 

Jak se vyvarovat těchto chyb? Pokud Vás zaujme některý z nových materiálů nebo designů, měli byste ho vidět nejen na obrázku, ale také v praxi. Než se rozhodnete pro koupi některé z úžasných novinek, zjistěte si o ní co nejvíce informací, nejlépe těch praktických. Ideální je, když si sami můžete prohlédnout koupelnu, kde byla ona novinka, která Vás zaujala, použita. Ke sběru informací můžete využít také nejrůznějších diskusí probíhajících na serverech o bydlení. Lidé si zde vyměňují názory a cenné zkušenosti. 

Nešetřete na nepravém místě 
Prakticky uvažující člověk pochopitelně přemýšlí také ekonomicky. Optimální je, pořídit si krásnou a funkční koupelnu a nezaplatit přitom více, než je nutné. Lidé jsou ochotni platit spíše za výrobky nežli za služby. V praxi to znamená, že si často koupí poměrně drahé obklady, sanitu, nábytek a další vybavení do koupelny, nechtějí však platit za řemeslnické práce, natož aby ještě platili za služby koupelnových studií. Pokud do této skupiny lidí patříte, věřte, že nechat si vybavit koupelnu v koupelnovém studiu rozhodně neznamená zbytečně vyhazovat peníze. Ba dokonce naopak. Tento krok Vám ve finále spoustu peněz ještě ušetří. 

Zásady do koupelny
Při zařizování koupelny se vyplácí, držet se několika zásad. Předně se nenechte unést designem a myslete také na funkčnost. Při volbě stylu volte spíše nadčasová řešení. A konečně nikdy nešetřete na nepravém místě. Může se Vám pak stát, že nakonec zbytečně zaplatíte i několikanásobně více. Nezapomínejte na to, že nejdůležitější ze všeho je, aby Vám koupelna dobře sloužila, a Vy jste se v ní cítili příjemně. 

Kam dál? Seriál rekonstrukce koupelny...