parametry primotopu ECOFLEX PREMIER

Konstrukce:

O dokonalé promyšlenosti konstrukce sálavého přímotopu Premier není pochyb. Ocelová konstrukce topidla z plechu 1mm zajišťuje pevnost a odolnost. Poměr sálání a konvekce je vyvážen plochou nasávací mřížky, která je oproti klasickým konvektorům výrazně omezena. Dvě hliníkové topné lamely jsou konstrukční obdobou vysokoteplotních panelů se zalisovanou topnou tyčí. Uchycení lamel je řešeno pružným spojem pro jejich bezhlučný pohyb vlivem tepelné roztažnosti. Úchyt je z izolantu a splňuje parametry pro elektrickou třídu ochrany II.

konstrukce ECOFLEX Premier

Regulace

Termostat s kolečkem a cvakání při každém spuštění a vypnutí se nekoná! Topidlo je osazeno přesným digitálně/elektronickým termostatem a to dokonce s polovodičovým spínáním s velmi dobře řešenými technickými detaily. Co to znamená? Nastavení teploty vidíte na dvouciferném displeji a elektronika se stará o zcela bezhlučné spínání. Máte možnost nastavení komfortní teploty, útlumové teploty, nezámrzné teploty s možností ručního přepínání. Nepřítomnost časového programu se může zdát jako nevýhoda, ale každý termostat, u kterého je vlivem přerušování napájení při změnách nízkého a vysokého tarifu odpojeno napájení trpí a jeho životnost je kratší než životnost topidla. Výrobce nedopustil, aby mu termostat takto selhával, a nabízí jinou možnost přepínání útlumové a komfortní teploty a to pomocí externích spínacích hodin, které předávají pokyny topidlu pomocí pilotního vodiče. Termostat je umístěn jako izolovaný modul v pravé horní části topidla, polovodičové spínání má na zadní straně přímotopu účinné chlazení s velkým hliníkovým chladičem a odvětrávacími mřížkami. Měření teploty prostoru je umístěno vně na boční stěnu v dolní části topidla a není tolik ovlivňováno vlastním teplem topidla.

regulace_primotopy

U nástěnného topidla je důležitá ochrana proti zakrytí a následnému přehřátí. Teplotní pojistka je umístěna v horní části přímotopu a omezuje maximální teplotu topidla na 110°C.


tepelna_pojistka_primotopu


Montáž a uchycení:

Závěsné topidlo je vybaveno montážním rámem ve tvaru písmene H, který se pomocí čtyř šroubů uchytí ke stěně a přímotop se na něj zavěsí. Je tedy jednoduše sejmutelný a umožňuje dobrý přístup při malování.

zaves_pro_primotop


Připojení:

Připojení pomocí zásuvky a vidlice je z pohledu dlouhodobého užívání nebezpečné z důvodu přechodových odporů kontaktů, kde může docházet k jiskření a následnému hoření, proto je u topných spotřebičů požadováno připojení na el. instalaci z rozvodky, viz. ČSN 332130. Přípojná zásuvka lze nahradit svorkovnicí s kabelovou vývodkou, tak splníte požadavky norem a technické podmínky připojení distributora el. energie.

pripojeni_ECOFLEX_Premier


Závěr:

Sálavé přímotopy Ecoflex Premier jsou konstrukčně propracovaná topidla beze známek dnes všudepřítomných úspor, které snižují cenu a zároveň nabourávají neprůstřelnou kvalitu. Pokud potřebujete elektricky vytápět starší obytné prostory nebo hledáte náhradu za dosluhující přímotopy, je tento sálavý konvektor nejlepší volbou.