Úvodní den veletrhu FOR ARCH 2018, tedy úterý 18. září, zahájí konference TECHNOLOGICKÉ FÓRUM: investice_technologie, kde v úvodním diskuzním panelu vystoupí předseda vlády a vrcholní představitelé rezortů průmyslu a obchodu, dopravy a místního rozvoje. S nimi o stavu podmínek pro investiční výstavbu budou polemizovat mj. prezident SPS v ČR Václav Matyáš a generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. K otázce bezpečnosti chytré domácnosti bude v rámci veletrhu směřovat informační brožura a seminář Jak bezpečněji bydlet v úterý 18. září, který pořádá TZB-info. V rámci úvodního dne se mohou návštěvníci zúčastnit i semináře Bezpečná komunikace v KNX systémové instalaci – KNX Secure, kterou pořádá KNX národní skupina České republiky. Seminář na téma Projektování staveb z pohledu zásad prevence kriminality, novinky v GDPR určený pro projektanty a montážní firmy v oboru ochrana osob a majetku přinese AMBO.

Vše o bezpečnosti
Ve středu 19. září se připravuje například konference Bezpečná škola – základ bezpečné obce. Ministerstvo vnitra ČR zve zástupce municipality na odpolední blok s názvem Bezpečná škola jako základ bezpečí v obci, který je určen pracovníkům Policie ČR, Ministerstva vnitra ČR, Cechu mechanických zámkových systémů ČR a zájemcům z řad zástupců škol a školských zařízení a jejich zřizovatelům, kteří by měli být schopni držet krok s novými trendy v oblasti ochrany osob a majetku, a to se zvláštním zaměřením na problematiku bezpečných škol.

Ve čtvrtek 20. 9. se koná již 3. ročník konference Požární bezpečnost staveb, kterou pořádá portál TZB-info. Zaměřen bude na požární bezpečnost výškových budov a bytových domů. „Vedle jistě atraktivní přednášky o unikátní konstrukci nových věží Světového obchodního centra v New Yorku a analýzy závěrečné zprávy požáru bytového domu Grenfell Tower v Londýně nabídne konference přednášky a diskuse k požární bezpečnosti bytových domů v ČR, a to zejména se zaměřením na panelové soustavy,“ zve Ing. Petr Bohuslávek, odborný garant konference. Tento den se uskuteční také přednášky na téma osvětlení. Odborníci z České metrologické společnosti zase připraví seminář Trendy a praxe v oblasti umělého osvětlení interiérů, součástí programu bude i workshop Parametry osvětlovacích soustav a svítidel LED od Světlo v praxi.

Vytápění i Řemeslo dětem
Pátek 21. září bude Dnem vytápění. Musíme se přizpůsobit stále přísnějším požadavkům na úspory energií, energetickou efektivitu zařízení, závazkům na využívání obnovitelných zdrojů energie a v úsporných budovách chceme skloubit vytápění a větrání. Na veletrhu FOR ARCH se představí firmy, které na nové výzvy uměly inovativně reagovat.

Sobota 22. září se představí jako náš Den stavby. Řadu přednášek o nových stavebních materiálech doplní i doprovodný program na téma dřevostavby. Od úterního zahájení až do pátku bude na veletrhu probíhat oblíbená Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO s novými obory, kdy se se soutěžními úkoly poperou ti nejlepší z republiky. Ovšem v sobotu se hala změní. Návštěvníkům z řad široké veřejnosti organizátoři blíže představí řemesla a také nabídnou stavební řemesla rodinám s dětmi, kutilům a nadšencům. Ve spolupráci s agenturou Šikovné děti bude v hale č. 6 pořádána akce Řemeslo dětem. Každé dítě bude mít možnost vyzkoušet si vlastnoručně práci řemeslníků. Více informací najdete na stránkách www.forarch.cz. Zlevněnou vstupenku na veletrh můžete získat zde: www.forarch.cz/sleva.



Moderní energetická řešení od ČEZ Prodej: Fotovoltaika s bateriemi, chytrý termostat nebo elektromobil

Jak funguje energeticky chytrá domácnost? Návštěvníci FOR ARCH si mohou například vyzkoušet evropskou jedničku mezi chytrými termostaty tado°, fotovoltaickou elektrárnu s bateriemi nebo moderní řešení pro vytápění domu. Pro zájemce o čistou dopravu je k dispozici elektromobil, který je možné z fotovoltaické elektrárny nabíjet.

Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.