Izolační deska Rockwool Frontrock MAX E obstála v konkurenci 42 vynikajících stavebních výrobků a hodnocení odborné poroty rozhodlo o jejím umístění v soutěži.

4. ročník soutěže Výrobek roku vyhlásili pořadatelé v listopadu 2009. Celorepubliková soutěž novátorských řešení v oblasti stavebnictví si klade za cíl vyhledat stavební výrobky nejen s vysokou technickou, užitnou, popřípadě estetickou hodnotou, ale především výrobky, jejichž tvůrci se maximálně soustředí na jejich podporu a zvyšování povědomí mezi širokou a odbornou veřejností, včetně studentů a učitelů středních, vyšších a vysokých škol stavebního zaměření.

 

Výsledky soutěže jednoznačně hovoří o skutečnosti, že přihlášení fasádní izolační desky Frontrock MAX E bylo ze strany společnosti Rockwool velmi dobrou volbou. Izolace Frontrock MAX E je unikátní především svou dvouvrstvou strukturou. Její měkčí, vnitřní, strana se přikládá k zateplované fasádě a optimálně se přizpůsobí podkladu. Vnější velmi tuhá strana izolace, označená nápisem Rockwool TOP, zajistí vysokou odolnost fasády vůči mechanickému namáhání. Vynikající tepelně izolační vlastnosti fasádní izolace Frontrock MAX E deklaruje součinitel tepelné vodivosti λD, jehož hodnota je 0,036. Tyto unikátní vlastnosti doprovázejí i další výhody izolací z kamenné vlny. Izolace Frontrock MAX E je nehořlavá, tlumí hluk, udržuje tvarovou stálost a její aplikací je zachována prodyšnost celé fasády. Použitím izolační desky Frontrock MAX E při zateplování fasády lze dosáhnout úspor energie až ve výši 30% dosavadních nákladů na vytápění.

Hodnocení jednotlivých přihlášených produktů prováděla odborná porota stávající se z 19 členů. Tvořili ji zástupci partnerských škol a přizvaní specialisté z oblasti navrhování nebo materiálového inženýrství. Dvouvrstvou fasádní izolační desku z kamenné vlny Frontrock MAX E prezentoval odborné porotě Ing. Zdeněk Kobza, produktový specialista společnosti Rockwool. Každý výrobek se posuzoval z hlediska pěti hodnotících kritérií: nápaditost, provedení, vzhled, širší význam a přínos k úsporám energie. Ke každému kritériu porotce udělil známku a výsledné hodnocení bylo kalkulováno průměrem jednotlivých známek.

Slavnostní vyhlášení soutěže výrobek roku 2009 proběhlo 16. dubna 2010 v Brně, v rámci probíhajícího mezinárodního stavebního veletrhu IBF. V konkurenci 42 stavebních výrobků vítězí a získává hlavní prestižní ocenění Výrobek roku 2009 dvouvrstvá fasádní izolační deska Frontrock MAX E, která nese značku Rockwool. Cenu z rukou pořadatelů převzali za společnost Rockwool Ing. Jan Novák a David Zdráhal.

Ocenění Výrobek roku 2009 pro fasádní izolační desku Frontrock MAX E je zároveň oceněním kvality izolací z kamenné vlny Rockwool. Pro širokou i odbornou veřejnost se izolace Rockwool stávají deklarovanou zárukou kvality v konkurenci izolačních materiálů pro zateplování. Izolace Frontrock MAX E splňuje nejnáročnější požadavky na tepelné vlastnosti budov a díky své nižší objemové hmotnosti umožňuje snadnou manipulaci a jednoduchou montáž. Stavba je při jejím použití méně zatěžována. Izolace Frontrock MAX E je rovněž certifikována v kontaktních systémech ETICS.

Současné trendy izolačních materiálů kladou vysoké nároky na úspory energií, šetrnost k životnímu prostředí, využitelnost obnovitelných zdrojů, atd. S dvouvrstvou fasádní izolací Frontrock MAX E ušetříte a zajistíte dlouhou životnost stavebních objektů.

www.rockwool.cz