Hovězí steaky jsou nejlepší
Hovězí steak dodá člověku více šťávy do života než deset energy drinků. Kam se na hovězí steaky hrabou krůty, kuřata a prasata! A když si své červené masíčko připravíte venku na grilu, bude mít zaručeně skvělou chuť, zejména když použijete dřevěné uhlí. Pokud jde o základní suroviny, nejlepší masíčko pochází z mladých jihoamerických býků. Můžete grilovat buď klasický roštěnec, maso z kýty či hřbetu, nebo zadní svíčkovou. Hovězí maso je třeba vždy předem naložit. Marinádu si můžete koupit buď hotovou, anebo si ji připravit. Náš tip: Směsí olivového oleje, soli a pepře nikdy nic nezkazíte.

Šikovný gril na dřevěné uhlí

Jestliže nechcete do grilu příliš mnoho investovat, a přitom si chcete dopřát skvělý gurmánský zážitek, ideální volbu představuje gril na dřevěné uhlí. Co dále oceníte, to je nízká hmotnost, a tudíž snadná manipulovatelnost, stejně jako minimální údržba. Ovšem také v případě grilu na dřevěné uhlí platí, že si pochutnáte pouze v případě, víte, jak na grilování steaků. Základem úspěchu je nepospíchat. Gril nejprve pořádně roztopte (jako podpalovač se osvědčily podpalová kostky, které má v nabídce e-shop Grily Weber), rozfoukejte uhlí a naložené maso nepokládejte na rošt dříve, než uhlíky začnou mít popelavou barvu. Náš tip: Je lepší, nastavit gril na nižší úroveň a masíčko déle propékat.

Jak to máte rádi
Steaky grilujeme z obou stran, délka propékání záleží na tloušťce masa (u klasického hovězího steaku jsou ideální cca 3 cm) a samozřejmě na tom, jak to máte rádi. Rare děláme 2 minuty po obou stranách, medium 3 minuty po obou stranách a kdo to má rád pěkně propečené, ten může nechat maso na grilu dvakrát 4 až 5 minut. Přejeme Vám dobrou chuť! Náš tip: Nezapomeňte si koupit pivo. K hovězímu se skvěle hodí i červené víno, nejlépe z Jižní Ameriky, aby si rozumělo s masem.