Doporučujeme novinku
Objevili jsme pro Vás novinku HORSEMEN woodcare od společnosti ACOLOR s.r.o.. Jedná se o nátěrovou hmotu z přírodních obnovitelných surovin, která je určena hlavně k dokončování dřevěných fasád a konstrukcí. Tato nová nátěrová hmota je v podstatě olej, který se vsakuje hluboko do dřeva. Nespornou výhodou je fakt, že údržba takto ošetřených dřevěných ploch je velmi jednoduchá. Vzhledem k tomu, že nezanechává vrchní vrstvu jako laky či jiné nátěrové hmoty, není potřeba jej před renovací brousit. Jednoduše přetřete a hotovo.

 

Inspirace z Finska
Kde se vlastně vzala myšlenka vyrábět nový typ nátěrové hmoty? Hlavní myšlenka vznikla u zákazníků, kteří žádají kvalitní přírodní nátěry s minimální potřebou údržby či renovace. Můžeme prozradit, že inspirace pochází z Finska, přesné složení je však předmětem výrobního tajemství. Následoval více jak roční vývoj nátěru, na kterém spolupracovala belgická firma AVALO bvba a firma CaryaWood s.r.o. Celý proces završila úspěšná zkouška podle přísných norem ČSN EN ISO 11507.

 


Výsledky testování
Zkouška kvality nátěrových hmot spočívá ve vystavování povrchů různým vlivům, jako je vlhkost, UV záření a střídání teplot. Známe výsledky testování nových nátěrových hmot HORSEMEN Woodcare ZEDARÖL a srovnatelných nátěrů s UV nano částicemi. Zatímco povrchy s nátěrem UV nano technologií časem zbělá a rozpraská a je tedy nutné následné broušení starých nátěrů před dalším ošetřením, u povrchu opatřeným nátěrem HORSEMEN Woodcare ZEDARÖL tomu tak není.

 


Dřevěné plochy jen natřete a po vsáknutí oleje máte hotovo. Není to pěkná představa? Nyní můžete mít své bydlení pěkné po dlouhá léta a bez větší námahy.

Je libo nátěry také pro interier?

Pokud potřebujete ošetřit dřevěné prvky také v interieru, určitě navštivte www.acolor.cz, najdete zde vše co potřebujete. Z nabídky vybíráme oleje na ošetření nábytku, vosky a oleje na podlahy, mořidla, laky, ale také tmely a správkové vosky pro drobné opravy.