Významný stavební prvek interiéru
Interiérové schodiště patří mezi významné stavební prvky, a to jak po funkční, tak po estetické stránce. Z hlediska funkčnosti je důležitá především zamýšlená frekvence používání, podle které volíme konkrétní typ schodiště. V zásadě platí, že přímé a lomené tvary schodišť s dostatečně širokými schody jsou vhodné ke spojení často používaných prostor, zatímco jinde postačí odlehčené typy schodišť. Tam, kde se předpokládá velká zátěž, se provádějí obklady betonových skeletů, jinde se používají spíše samonosná schodiště.

 

Pamatujte na bezpečnost

Dalším zásadním parametrem je bezpečnost. Především v domech, kde žijí malé děti, je důležitá správná volba výplně, aby dítě nemohlo propadnout, a samozřejmě také to, aby schody neměly ostré hrany. Správně zvolené a kvalitně provedené schodiště by mělo umožňovat bezpečný přechod mezi jednotlivými patry domu.

 

Na vzhledu záleží

Pokud jde o vzhled schodiště, ten by měl designově korespondovat s ostatními interiérovými prvky. Ideální volbu pro tradiční dřevěný interiér představuje celodřevěné schodiště, a to nejlépe v odstínu dřeva, který ladí s podlahou v obou patrech. V moderních interiérech se těší velké oblibě kombinace odlehčeného dřevěného s nerezovým zábradlím nebo s bezpečnostním sklem. Významným estetickým prvkem, který ovlivňuje vzhled schodiště, je zábradlí. Právě výměna zábradlí patří mezi nejčastější práce prováděné při rekonstrukci schodiště.

 

Volba kvalitního dodavatele je zárukou úspěchu

Stejně jako v případě všech ostatních důležitých částí stavby se také realizaci schodiště vyplatí svěřit kvalitnímu dodavateli s bohatými referencemi. Společnost JK plus s.r.o., která se zabývá výrobou schodišť již od roku 1993, mezi takové dodavatele bezpochyby patří. Měsíčně vyrábí kolem 25 schodišť různých typů, tvarů i materiálových provedení, a to nejen pro Českou republiku, ale také do zahraničí. Ať už tedy potřebujete samonosné schodiště, obklady betonových či ocelových skeletů, anebo jen samostatné zábradlí u schodiště, obraťte se s důvěrou na JK plus a rozšiřte řady spokojených zákazníků. Potřebné kontakty včetně galerie realizovaných schodišť najdete na www.jkplus.cz.

www.jkplus.cz