Parní trouba Whirlpool STEAM se 6. smyslem dokáže připravit tradiční pokrmy ještě chutněji - jídlo totiž krásně zhnědne na povrchu, uvnitř však zůstane měkké a šťavnaté. Díky technologii 6. smysl můžete vařit jako opravdový šéfkuchař. 6. smysl totiž řídí celý proces vaření v páře a vstřikuje správné množství páry ve správný okamžik.

Vaření v parní troubě Whirlpool je velmi snadné - jednoduše navolíte funkci 6. smysl STEAM, vyberete druh pokrmu, který připravujete (hovězí, vepřové či drůbeží maso, ryby, nadívanou zeleninu, pečivo) a pak už jen podle potřeby naplníte zásobník vodou. Vaření v páře umožňuje připravovat pokrmy, jako jsou různé druhy masa i ryb, prakticky beze ztráty vody. Díky tomu je pak hotový pokrm nádherně měkký a šťavnatý. Na druhé straně, pečete-li pečivo (např. chléb), získáte zvenčí křupavou kůrčičku, zatímco uvnitř bude chléb krásně měkký a vláčný.

Díky přirozenému výkonu páry je možné zkrátit dobu přípravu jídla až o 35 % (podle druhu pokrmu), přičemž jídlo může být znovu ohříváno nebo udržováno teplé i několik hodin, aniž by se vysušilo či ztratilo cokoli ze své původní struktury a chuti čerstvě připraveného pokrmu.

Hladký elegantní nerezový design trouby STEAM má v předním panelu ergonomický zásobník na vodu, který se vysunuje i zasunuje jednoduchým stiskem. Panel má rovněž dotykový ovládací textový displej Jet Menu, který zaručuje neustálou zpětnou vazbu jak při zadávání údajů potřebných k přípravě různých druhů pokrmu, tak během celého cyklu vaření.

Pokud se rozhodnete nevyužít funkci 6. smysl STEAM (pára), pak můžete vyzkoušet veškeré další možnosti přípravy jídla, které vám nabízí tato tradiční multifunkční trouba. Jednoduše zvolíte program a pak už jen nastavíte čas a teplotu potřebné k přípravě jídla.

Hlavní přednosti přípravy pokrmu s parní troubou Whirlpool STEAM se 6. smyslem:

Pokaždé perfektní výsledky: technologie 6. smysl efektivně řídí celý proces pečení, vhání správné množství páry ve správný okamžik. Pokrm není tak vysušený, zejména při přípravě masa, drůbeže a ryb. Upečený chléb je mimořádně křupavý a uvnitř velmi měkký.
Ohřívání bez kompromisu: Pomocí páry můžete pokrm přihřívat nebo jej udržovat teplý aniž byste ho vysušili. Pokrm si uchovává tutéž chuť a vlhkost jako čerstvě připravené jídlo.
Snadné používání: Dotykový ovládací textový displej Jet Menu zaručuje neustálou zpětnou vazbu během celého procesu pečení.


Hlavní funkce, která nová parní trouba Whirlpool STEAM se 6. smyslem nabízí:

Maxi pečení: Upeče velké kusy masa, které budou měkké a šťavnaté uvnitř a zároveň křupavé na povrchu

Rychlý předohřev: Rychle vyhřeje troubu na optimální teplotu

Statický ohřev: Kombinuje ohřev zdola i shora

Pečivo: Ideální pro pečení buchet, koláčů a keksů

Grill/Turbogrill: Pokrm vypadá i chutná jako opečený na rožni

Horký vzduch: příprava pokrmů, které vyžadují tutéž teplotu (např. ryby, zelenina, koláče) současně na jednom nebo několika roštech aniž by se přenášely vůně z jednoho jídla na druhé

Speciální funkce: Slouží k udržování pokrmu stále teplého, ke kynutí či rozmrazování

Silnější opečení: Slouží k dosažení požadovaného stupně zhnědnutí na konci programu pečení

Parní čištění: Usnadňuje čištění trouby, funkce je užitečná zejména při čištění vnitřní strany skla ve dvířkách trouby


Kombinovaná parní trouba Whirlpool STEAM se 6. smyslem
Obchodní kód a ceny AKZ 810 IX,
doporučená cena 49 990 Kč
Rozměry Standardní rozměry:
595 x 595 x 564 mm
(výška x šířka x hloubka)
Hlavní vlastnosti
  • kombinovaná parní trouba, vestavná
  • elektronické ovládání
  • 6. smysl STEAM (příprava pokrmů v páře)
  • textový displej JET menu
  • barva nerez, design Progressive
  • úprava povrchu proti otiskům prstů
  • energetická třída A
  • dětská pojistka