Efektivní a šetrné stavění
Díky výstavbě na zemních vrutech zůstane pozemek bez poškození, což oceníme zejména, když umisťujeme stavbu do vzrostlé zahrady, kterou by bylo škoda narušit. Stavební postup je ve srovnání s klasickým betonováním velmi jednoduchý. Na zemní vruty se umístí modřínové lepené hranoly, na které se následně umístí prefabrikované technické jádro s WC, ohřívačem vody, umyvadlem a připravenými instalacemi. Kolem jádra se následně postaví dům. Tento jednoduchý princip výrazně zlevňuje pořizovací cenu domů.

stavba domu na zemnich vrutech

Energeticky úsporné řešení
Další velkou výhodu stavění na zemních vrutech představuje skutečnost, že domy jsou již v základním provedení energeticky velmi úsporné. Není tedy divu, že obliba tohoto řešení stále roste, a to jak mezi investory a stavebníky, tak i mezi zájemci o nové bydlení. Příkladem velmi zdařilé realizace výstavby na zemních vrutech jsou moderní domy společnosti EUROPANEL s. r. o. určené především pro městské a příměstské lokality.

dum Lupo na zemich vrutech

Čtyři varianty moderních domů
Jedná se o dvoupodlažní objekty čtvercového půdorysu. Dům nano je uzavřený plochou střechou, dům lupo sedlovou střechou s mírným sklonem. Každý z uvedených typů má pak ještě dvě varianty. Všechny čtyři typy domu: nano, nano XL, lupo a lupo XL, přinášejí velkorysý počet dispozičních řešení prvního i druhého nadzemního podlaží, čímž dávají prostor k individualitě. Optimální variantu komfortního bydlení zde tak najdou mladé páry, rodiny s dětmi i senioři. A cena? Jak jsme slíbili v úvodu – neobyčejně příznivá. Základní a nejlevnější variantu domu „nano L“ pořídíte včetně 15% DPH od 1.399.000 Kč. Jeho příbuzného se sedlovou střechou „lupo L“ pak můžete mít za 1.499.000 Kč.

Nahlédněte s námi dovnitř
Jste zvědaví, jak to vypadá uvnitř domů?

drevene schodiste
Při vstupu Vás na první pohled zaujme masivní dřevěné schodiště vedoucí do druhého nadzemního podlaží.

moderni kuchynsky kout
V přízemí je vedle technického jádra a vstupní chodby obytný prostor s kuchyňským koutem.

koupelna
Ve druhém nadzemním podlaží se pak nachází koupelna umožňující výběr z několika provedení.

pokoje v nadzemnim podlazi
Podobně je tomu i, co se týče dispozic druhého nadzemního podlaží, záleží na Vás, zda dáte přednost řešení v podobě jednoho velkého prostoru, nebo variantě se dvěma či třemi pokoji.

Domy nano a lupo lze navíc doplnit celou řadou prvků, jako je další přistavěná místnost, tepelné čerpadlo, ventilace s rekuperací tepla či modřínová terasa.

Kde uvidíte více
Že byste se rádi o nových domech na zemních vrutech dozvěděli ještě více? Pak máte dvě možnosti. Buď nalistovat stránky www.europanel.cz/nanolupo, anebo si udělat výlet do Liberce, a prohlédnout si vzorový dům. Pokud zvolíte druhou z variant, prohlídku vzorového domu lupo XL s přístavkem Vám doporučujeme objednat zde.