Výběru oken je zapotřebí věnovat dostatek času, protože vám při správné volbě mohou dobře sloužit i po generace. Budou vás chránit nejen před rozmary počasí, ale díky své zvukové izolaci také před hlučnými sousedy. Kvalitně zpracovaná a nainstalovaná okna se nezamlžují, nepotýkají se s plísněmi a vyžadují minimální údržbu. Jak si ale správně vybrat?

Kvalitní okenní profil
Často se setkáváme s názorem, že za orosená okna na vnitřní straně může nedostatečné vytápění interiéru. Pravdou ale je, že nadměrné orosení skla může způsobovat nedostatečná hloubka zasklení. Okraje skel tak jsou chladnější a kondenzují se na nich vodní páry. Tomuto problému předejdete s novým systémem S9000 a použitím trojskla.
Kvalitní profil by měl mít podle odborníků z firmy VORLÍČEK– PLAST hodnotu Uf 0,89 W/m2, stavební hloubku 82,5 mm, trojsklo Ug = 0,7 W/m2K, hloubku zasklení minimálně 26 mm, tři těsnící roviny (středové těsnění) systém vypěnění okenního rámu IKD, případně suché vlepování skla STV.

Kvalitní montáž
Říká se, že když se vám objevuje plíseň v rozích oken, málo větráte. Skutečnou příčinou je ale nefunkční tepelná izolace mezi rámem okna a zdí. Ostění tak velmi snadno prochladne a stává se studeným místem, na kterém se začnou srážet vodní páry. Takové prostředí je rájem pro růst plísní.
Plísně vás trápit nebudou s kvalitní montáží oken. Ta se musí provádět podle nejnovější technické normy ČSN 74 6077 s použitím PUR pěny jako tepelného izolantu a systémem parotěsných a paropropustných fólií nebo impregnovanými rozpínavými páskami.

spravna instalace okna

Jaké zvolit okno a jak na montáž se dozvíte na veletrhu FOR ARCH v hale 3 na stánku 7

Vybíráte právě nejvhodnější okno pro váš byt, dům, nebo kanceláře? Rodinná firma specializující se na okna a dveře VORLÍČEK – PLAST vás srdečně zve ke svému stánku 7 do haly 3 na veletrhu FOR ARCH, kde vám její odborníci profesionálně poradí a nabídnou individuální řešení přesně podle vašich představ.

Společnost VORLÍČEK-PLAST za své kvalitní služby získala prestižní ocenění Kvalitně hodnocená firma 2014 na nezávislém hodnotícím portálu Hodnocení – práce.cz, kde se mohou zákazníci vyjádřit, jak byli se službami spokojeni. Toto ocenění je tak důkazem o spolehlivosti a pečlivosti firmy.

Více informací o společnosti VORLÍČEK – PLAST najdete na www.vorlicek-plast.cz.