Jak se zbavit nadměrné vlhkosti
Teplovzdušné panely průběžně zbavují interiér nadměrné vlhkosti, a zároveň příjemně temperují vzduch uvnitř objektu. Především z těchto důvodů se staly oblíbeným řešením nejen na chatách a chalupách, ale také v domech, kde způsobuje problémy nadměrná vlhkost vzduchu. Tento jev se projevuje nepříjemným pachem zatuchliny a vznikem plísní. Plíseň ničí nejen stavbu, ale také ohrožuje naše zdraví. A jak ukazují četné zkušenosti, jediné, co proti nadměrné vlhkosti pomáhá, je pravidelné větrání, což v objektech, které nám slouží spíše k rekreačním účelům, není často možné. Málokdo má to štěstí, že mu hodný soused, který bydlí vedle jeho chaty či chalupy trvale, chodí větrat, a před jeho příjezdem zatápět.

teplovdzusny panel SolarVenti umisteny na stenu

Odvětrání a temperování bez výdajů na provoz
Že před odjezdem z víkendu vše pečlivě vypínáte a nechcete, aby v domě Vaší nepřítomnosti v domě byl v provozu elektrický proud, anebo jiný zdroj energie? To je pochopitelné jak z bezpečnostního, tak z ekonomického hlediska. Teplovzdušné panely však fungují na principu využití solární energie a žádný jiný zdroj než slunce ke svému provozu nepotřebují. Využití nezpoplatněného přírodního zdroje k sekundárnímu ohřevu místností činí panely atraktivní také z hlediska úspory nákladů na vytápění.
Když svítí slunce, panely ohřívají vzduch, který se do nich dostává skrze zadní perforovanou stěnu. Tento ohřátý vzduch z panelu se přenáší do domu díky působení přetlaku a chodu ventilátoru, přičemž chod ventilátoru zajišťuje solární článek. Jak vidíte, jednoduché, ekonomické a ekologické zároveň. A jak ukazují výsledky testů také velice účinné řešení, jak zajistit neustálé odvětrávání a odvlhčování v domě s nulovými náklady na provoz. Ovšem pozor, jednotlivé druhy panelů na trhu se odlišují právě svou účinností.

schema funkce solarniho panelu

Panely s nejvyšší účinností
Z tohoto důvodu u výsledků testů ještě chvilku zůstaneme. Když už se rozhodneme investovat do pořízení teplovzdušných panelů, vyplatí se vědět, které skutečně fungují. Teplovzdušné panely SolarVenti se mohou pochlubit prvenstvím v testech prováděných společností DELTA Centre of Test Excellence, která je součástí DANETV – dánského centra pro ověřování ekologických technologií. Měření zcela jasně prokázala, že panely SolarVenti jsou nejvýkonnější z hlediska využití tepla z panelu v závislosti na velikosti panelu (Watt/m² = tepelný výkon) i co se týče objemového průtoku vzduchu (m³/hodin). Právě objemový průtok vzduchu je parametr velmi důležitý při odstraňování vlhkosti. Dalším důkazem kvality panelů Solar Venti jsou testy německého institutu Fraunhofer ISE, TestLab Solar Thermal Systems, největšího evropského zkušebního ústavu pro využívání termální sluneční energie. A jak je známo, německé pečlivosti a spolehlivosti lze vždy důvěřovat.

teplovdzusny panel SolarVenti umisteny na strese

Zbavte se nežádoucí vlhkosti v domě jednou provždy. Panely SolarVenti Vám pomohou. Více informací najdete na stránkách www.solarventi.cz.

SolarVenti logo