K tomu, aby byl odpočinek opravdu požitkem máme k dispozici mnoho úžasných pomocníků. Tím nejvíce používaným je lenoška nebo-li pohovka.

Dnešní doba je mnohem příznivější k používání výrazu relaxace, jakožto odpočinku třeba při čtení knížky nebo přemýšlení.

Ať už použijete jaký výraz chcete, výsledkem je poležení si na vhodném kousku nábytku.


I když nám výrazy otoman, gauč nebo dát si dvacet znějí dost prehistoricky, denní odpočinek má hlavně v dnešní uspěchané době své opodstatnění. Proto se stále častěji můžeme v nabídkách nábytkářských firem zadívat na krásné pohovky, které přímo vybízejí k touženému relaxu.


Základní podmínkou dobrého odpočinku je to, aby nohy byly nataženy alespoň do výšky sezení, čímž je krevní oběh v mnohem přirozenějším stavu, než když jsou nohy svisle poleženy na zemi. Pohovka by neměla být příliš nízká, abychom neměli potíž nejen vstát, ale také si na ni ulehnout.

V současné době jsou odpočinkové kusy nábytku opravdu různorodé a mnohdy nabízejí komfort, o jakém se nám ani nesnilo. A tak si u mnohých můžete nastavit výšku i sklon sedáku nebo podnožky. K nastavení vám může pomoci nejen ruční ovládání, ale také elektrický pohon.

A nastavení podnožky není zdaleka jediná možnost, jak si užít pohodlí. Kvalitní pohovku dnes můžete polohovat ze sedu do lehu a to za zachování správných ergonomických parametrů, což z takové pohovky dělá předmět použitelný v různých situacích. Díky polohování pohovek lze dosáhnout opravdu kvalitního odpočinku v odpovídající poloze.


Moderní design a hlavně účelovost odpočinkového nábytku vyžaduje kolem sebe dostatečný prostor, díky kterému pak je relaxace tím odpovídajícím zážitkem.


Říkáte si, že takové křesílko je vrchol vymoženosti?

Kdepak, ve vymoženostech moderní doby jde všechno kupředu a tak mají luxusní masážní křesla a pohovky mnoho dalších doplňků. Co takhle polohovatelné masážní křeslo doplněné hudební reprodukcí? Ano, mnohá křesla již mají i svůj audio přijímač a tak nejste při odpočinku omezeni naprosto ničím a pokud máte chuť si poslechnout vaši oblíbenou hudbu, stačí použít Váš chytrý telefon a pustit si to, nač právě máte chuť.


Právě odpočinek a možnost relaxace patří k základním trendům, které určují vybavení interiérů. A tak zkuste i Vy podlehnout kouzlu lenošení a odpočinku v tom správném křesílku.