Elektrický gril
Elektrický gril je především maximálně jednoduchý na ovládání. Stačí jej zapojit do zásuvky, a grilujete. Nemusíte se trápit se zapalováním ohně ani se špinavými briketami. Elektrické grily jsou obvykle velmi skladné, a dají se pokládat buď na stůl, nebo na stojan. Samozřejmě jste ale stále omezováni přístupem k elektřině, stejně jako i délkou kabelu. Jeho výhodou ale je, že ho můžete využít i v interiéru.

Plynový gril
Pokud vás zajímají moderní trendy, pak jsou pro vás ideální plynové grily, které slibují bezpečnost, čistotu i rychlost. Grily na propan-butan nevytvářejí žádný kouř, a také si ušetříte přepálený tuk z jídla.
Speciálním druhem plynových grilů jsou lávové grily, kde lávové kameny, umístěné v grilu na spodním palivovém roštu nad plynovým hořákem, jsou zahřívány na vysokou teplotu.



Gril na dřevěné uhlí
Klasickým grilem je gril na dřevěné uhlí, který představuje tradiční způsob grilování. Trh nabízí nepřeberné množství velikostí i tvarů těchto grilů, stejně jako i materiálů. Právě materiál a kvalita rozhodují o ceně grilu, která se může pohybovat od pouhých několika stokorun, až do desítek tisíc. Zde je však rozhodně na místě si připlatit a nebrat nejlevnější nabídku, jinak váš gril může přežít třeba jen jedno víkendové grilování.