Značka: panelákový byt
Když se řekne panelákový byt, každému se vybaví prostor, který je většinou dispozičně špatně řešený, v koupelně je možné se sotva otočit, chybí v ní denní světlo a celkově v celém prostoru chybí úložné prostory. To vše je poměrně snadno změnit. Stačí vědět, kam pohnout s příčkou nebo jinak uspořádat koupelnu nebo kuchyň. Využijte pomoc odborníků a nechte si udělat návrhy interiérů.

Nové vize, znalost trendů a zkušenosti
Rozhodli jste se pro celkovou změnu stylu vaší domácnosti, máte určité představy a požadavky, ale nic konkrétního. Využijte bytového designéra a prohlédněte si jeho návrhy a realizace interiérů. Díky svým znalostem a zkušenostem ho napadnou různé varianty řešení, které vás ani ve snu nenapadly.

Místo stěny překližka
Současné trendy a potřeby na bydlení volí mít otevřený prostor. Ve většině moderních domácností tak odpadá nutnost mít jednotlivé místnosti a dveře. Netradičním řešením jak rozdělit prostor je použít překližku. Nejen, že se tak rozdělí prostor, ale také vytvoří potřebný úložný prostor nebo nábytek. Nábytkové dřevěné příčky tak mohou tvořit kuchyňské skříňky, knihovny nebo pracovní kout.

Neutrální barvy nejsou nudné
Panelákové byty většinou potřebují opticky zvětšit a dodat světlo. Jednoduchým řešením je používat neutrální barvy a kombinovat jejich tmavé a světlé odstíny. Byt bude světlejší a prostornější, když bude převažovat bílá barva.

neutralni barvy v interieru

Kontrastní tmavě hnědá nebo černá se pak mohou použít na horizontální plochy, jako je podlaha, kuchyňská deska nebo jídelní stůl. Kontrastnost tmavých povrchů pak můžete zmírnit použitím světlého dřeva v podobě konferenčního stolku, pletených košíků nebo ve formě stínící techniky, jakou závěsy, rolety nebo žaluzie.

Maximum úložného prostoru
Nedostatek úložného prostoru je největším problémem všech panelových bytů. Ideálním řešením jsou tak vestavěné skříně, které mohou být v předsíni nebo také nad postelí nebo pod okny či nízké podél stěn.

V současné době je možné úložné prostory do prostoru “zamaskovat” tak, že nikdo nemusí ani poznat, že se jedná skříň. Často se volí lesklé povrchy v barvě stěny nebo naopak je úložný prostor kontrastním prvkem celé místnosti.

Jako úložný prostor mohou sloužit geometrické knihovny, které tvoří variabilní obraz, podle toho co je do nich umístěno. Majitel tak může kdykoliv oživit svůj interiér tím, že vymění obsah a zvolí doplňky podle nálady, ročního období nebo aktuálních trendů.

Paneláková koupelna
Koupelna v panelákovém bytě má vždy jeden klíčový nedostatek. A tím je absence denního světla. Architekti se tak snaží při rekonstrukci do koupelen denní světlo dodatečně přivést. Využívají k tomu průhledné nebo neprůhledné zasklení okna, které většinou ústí do kuchyně nebo jiné místnosti.