V návrzích interiérů zažívají v současnosti boom tapety.
Optimal Interier Design má ve svém sortimentu širokou škálu nejrůznějších druhů. Jsou uváděny buď v samostatných kolekcích, nebo doplněné řadou dekoračních textilii, tak aby měl každý zákazník možnost, vytvořit dokonale sladěný interiér.
V nabídce je široká paleta nejrozmanitějších dekorů, přes malé nenápadné geometrické, florální až po velké výstřední. Možnosti různého technologického zpracování rozšiřují nabídku o strukturované vzory. Ať už je to vlysování motivu, použití několika vrstev, technologie nástřiku, povrchy připomínající zrnka písku nebo různé materiálové kombinace. Od standardních, jako je papír přes vinyl
, textil, sklovlákno až po netradiční kovové plátky. Tapety mohou být dekorovány různými doplňujícími aplikacemi, perličkami nebo bižuterií.
Právě tapety mohou být ideálním řešením jakéhokoli prostoru. A to nejen z estetického hlediska, ale i díky jejich technickým vlastnostem. Jsou prodyšné, nepodporují tvorbu plísní, mohou být omyvatelné, čímž plnohodnotně nahradí keramický obklad. Můžeme je také dále upravovat interiérovými barvami. V některých případech jsou praktickým řešením např. na křivé a popraskané zdi.


Momentální trend se soustřeďuje převážně na syté barvy a zajímavé výrazné vzory. Tyto tapety jsou určeny především na doplnění interiéru, vytvoření výrazného prvku.

Pro hotelový a kancelářský sektor se ovšem více užívají objektové tapety vyznačující se naopak jemnými pastelovými barvami a decentním dekorem. A hlavně pro provoz důležitými technickými parametry, snadnou údržbou, vyšší odolností provozu, protipožární úpravou a šíři 137 cm.


V designech koberců se odrážejí přírodní motivy. Používání nejen přírodních motivů ale i materiálů v interiérech se stává čím dál oblíbenější. S nárůstem životního tempa ve velkoměstech se nám vrací touha vrátit se k základům a jednoduchosti. Vzorům na kobercích se však u nás nekladou meze. Na koberec Vám natiskneme doslova, co budete chtít, pakliže nám přinesete patřičně zpracovaný grafický návrh.

V Optimal Interier Design najdete i jedinečné designové kolekce koberců, pyšnící se jménem svého autora, zpracováním, materiálem, nebo technickými parametry, jako jsou atesty pro alergiky a astmatiky.


Bohatou nabídku koberců a tapet propojuje široká škála nejrozmanitějších dekoračních a potahových textilií. Od přírodních materiálů po syntetiku. Klasických, dobových i moderních designů. V nesčetném barevném provedení.


Zatoužili jste po novém převleku Vašeho interiéru? Přijďte se k nám nechat inspirovat a poradit.

Rádi Vám pomůžeme sladit právě Váš "Optimální" interiér. Těšíme na Vás

Showroom

U Nádražní lávky 5

186 00 Praha 8

tel: +420 224 829 326
www.optimal-design.cz