Stavební dozor se nevyplácí podceňovat
Pokud si pořizujeme byt, který je teprve ve stadiu výstavby, chystáme stavět rodinný dům či rekonstruovat nemovitost, neměli bychom brát na lehkou váhu význam stavebního dozoru. Stavební dozor totiž patří mezi nejdůležitější, a zároveň nejčastěji podceňované činnosti v rámci výstavby, dostavby a rekonstrukce objektů. Zanedbání stavebního dozoru je zvláště nebezpečné pro majitele nemovitostí, kteří nemají v oboru stavebnictví žádné znalosti a zkušenosti a nedokážou tak posoudit, zda stavební práce probíhají technologicky správně a v požadované kvalitě. Zcela nezávisle na tom, zda se jedná o reality v Olomouci, v Praze nebo Brně, odstraňování následků je vždy spojeno s nemalými výdaji na opravy, dodělávky, atd. Nehledě na ztracený čas a nervy.

Blízká vzdálenost je výhoda
Tyto starosti si pochopitelně ušetříme, když si pořizujeme dům či byt na klíč, a stavební dozor v tomto případě zajistí zodpovědná firma. Jinak je tomu však v případě stavebních prací prováděných svépomocí, kdy si stavební dozor musíme zajistit sami. Nejlepší v tomto případě samozřejmě je, když dozor zajišťuje firma z blízkého okolí. Například zajištění stavebního dozoru v Olomouci a okolí by měla provádět stavební firma v daném regionu. Není to však podmínkou, nýbrž pouze výhodou.

Výhodnější financování nemovitostí
Stavební dozor dnes pro své klienty zajišťují nejen stavební firmy, ale také subjekty, jako jsou například realitní kanceláře. Celá řada z nich pomáhá svým klientům vyřešit i další otázky týkající se pořízení bydlení, zejména financování nemovitostí a jejich pojištění. Výhodou využití služeb realitní kanceláře není v tomto případě pouze úspora času, ale i finančních prostředků, protože tyto subjekty se v nabídce finančních produktů, jako jsou hypoteční úvěry, velmi dobře orientují a navíc mají v bankách a pojišťovnách dobré osobní vazby. Výsledkem je získání úvěru za mnohem výhodnějších podmínek, což nám ve finále ušetří i statisíce korun.