Efektivní modernizace
Design interiérů se neustále mění. Není proto ničím neobvyklým, když Váš ještě před deseti lety hypermoderní obývací pokoj (uteklo to, že) ztratí svého ducha a Vy zatoužíte po jeho menší či větší proměně. Pokud jste se rozhodli pro úplnou, nebo pouze částečnou remodelaci svého obývacího pokoje, poradíme Vám několik triků, s jejichž pomocí efektivně zmodernizujete požadovanou místnost. Ne vždy je totiž nutné, vyměnit všechno zařízení od koberce, přes nábytek, až po obrazy na stěnách. Často totiž bohatě stačí, vyhodit pár starých a pořídit několik nových kousků a interiér na Vás zase bude spiklenecky mrkat mladýma očima. A jak budou teprve mrkat příchozí návštěvy! 

Minimalistické policové systémy
Elegantní minimalistické policové systémy vnesou do prostoru Vašeho obývacího pokoje lehkost. Do jejich nápaditých stromečkovitě uspořádaných přihrádek můžete velmi pohodlně ukládat své oblíbené knihy a časopisy. Tvůrcem zajímavého designu je italská společnost Comp. a.r. 

Zajímá Vás, z jakého materiálu je vyrobena tato nadčasová stavebnicová knihovnička nové generace? Když to vezmeme od podlahy, podstavec se vyrábí z chromu, samotné police z bíle lakovaných MDF desek. Pokud Vám připadá bílý nábytek příliš hygienický, můžete zvolit také černé provedení. Jestliže patříte mezi majitele obývacího pokoje o malé výměře, jistě oceníte, že policové systémy na knihy a časopisy díky svému tvaru nezaberou příliš místa. 


Květinová iluze 
Váza s čerstvými květinami je nepochybně tou nejkrásnější ozdobou každého stolku, stolu i stolečku. Ne každému se však chce, denně měnit květinám vodu, a dokonce zastřihávat jejich stonky. Zejména když máte takových stolečků doma hned několik. Nehledě na to, že Vám tyto květiny mohou zabírat na stole cenné místo. Proto vynalézaví designéři nedávno přišli s velmi zajímavým kompromisním řešením, které spočívá v tom, že si elegantní květinovou vázu jednoduše nalepíte na stěnu k pracovnímu stolu. Vázičku můžete koupit například v některém z internetových obchodů samolepicí dekorace. Na první pohled bude tato květinová iluze vypadat jako opravdová váza. Její půvab ovšem spočívá v tom, že po nalepení se už nemusíte o nic starat.


Koberec z kožených teček
Kulatý koberec ze spojitých kožených teček sluší nejen parketám. Jednotlivé tečky mají symbolizovat planety a další vesmírná tělesa. Možná to na první pohled tak nevypadá, ale svým designem koberec patří do stylu retro. Jeho vznik byl totiž inspirován 50. a 60. léty minulého století, kdy byli lidé fascinováni tím, že se jim konečně podařilo dosáhnout dílčích úspěchů v rámci prozkoumávání vesmíru. Kožené koberce v různých barevných odstínech (tmavě hnědá, fialová, béžová, tmavě šedá) jsou součástí kolekce Eclipse pocházející od Cell DSGN. Tohoto krasavce můžete umístit jak do centra Vašeho obývacího pokoje, ideálně pod kulatý konferenční stolek, nebo třeba hned ke vchodu místnosti, kde Vás bude vítat, kdykoli vstoupíte. 


Krbový stolek

A na závěr něco stylového a kreativního z dílny australsko-evropského výrobce krbů Planika. Tento krbový stolek je hřejivým krbem a úžasným kouskem nábytku zároveň. Pokud si budete chtít za chladných večerů nostalgicky připomenout letní posezení u táboráku, můžete se pohodlně usadit ke konferenčnímu stolku na ocelových pavoučích nožkách s ohnivzdornou skleněnou deskou. Uprostřed desky má své místo skleněný válec, v němž zapálíte plamen.


Foto: http://freshome.com

Přečtěte si také: Pokojíček pro malé chataře