Infratopení je jako kachlová kamna – ale mnohem lepší!
Se sálavým vytápěním měli zkušenost už staří Římané, kteří nahřívali kameny, u nás jsou dodnes obvyklým typem tohoto vytápění kachlová kamna. Infrapanely pracují na obdobném principu - sálají teplo do prostoru a primárně prohřívají veškeré pevné povrchy včetně podlahy, stěn a stropů. Od těchto povrchů se sekundárně ohřívá vzduch. Pozitivem jsou nízké náklady
na vytápění, celoplošná tepelná pohoda a navíc i vysoušení zdiva, což zabraňuje vzniku možných plísní a zlepšují se i tepelně-izolační vlastnosti. Astmatici a alergici ocení i fakt,
že cirkulace vzduchu je tak minimální, prach se nepohybuje, zůstává na podlaze.

infrapanel obraz

Komfort, jednoduchost, design a nízké náklady
Infrapanely jsou vhodné do většiny staveb, nebo je lze použít jen v některých místnostech. Provoz má jednoduché ovládání, je řízen termostaty regulováním teploty v každé místnosti
po jednom kuse. Tepelného komfortu je dosaženo s min. provozními náklady. Oproti přímotopům ušetří infratopení téměř 50 % provozních nákladů. Častá je také kombinace sálavého vytápění
a krbu. Infrapanely se vyrábějí v širokém spektru různých konstrukcí a typů. Můžete zvolit např. mezi typem skla, které topí, stejně jako obrazu či zrcadla. Nabídka tím ale nekončí. Kvalitní panely mají pevnou konstrukci a kovové materiály jak na povrchu, tak na zadní straně. Hladký povrch je snadné čistit, je odolný vůči mechanickému poškození, vysoká emisivita zaručuje neměnný vzhled, karbonové topné vlákno pak zajistí extrémní provozní spolehlivost. Důležité je také odstínění elektrosmogu a víceletá záruka. Certifikované infrapanely jsou zárukou vaší spokojenosti!

tabule, ktera topi

Umístění infrapanelů je důležité
Panely pro obytné místnosti by měly být s teplotou kolem 95 °C a umožňující instalaci na stěny, aby bylo dosaženo nejvyšší možné účinnosti sálání do prostoru. Infrapanel na stěně ohřeje mnohem větší plochu než panel na stropě ve výšce 2,5 metru. Stropní umístění je vhodné především pro průmyslové panely do hal.

infrapanel obrz

Vybírejte s odborníkem
Příkon a umístění infrapanelů svěřte profesionálům. Uvědomte si, že levné neznamená vždy nejvýhodnější. Jak poznáte, že hovoříte s odborníkem?
1) Nabídne reference své práce ve vašem okolí.
2) Požaduje informace a kompletní stavební dokumentaci. Ideálně i osobně vše zaměří.
3) Nabídne návrh, kde je kromě ceny pořízení také výpočet provozních nákladů.
4) Výpočet nákladů musí obsahovat informaci o průměrné době provozu panelů za den
    a správný počet topných dnů v místě realizace staveb. (Omylem je 150 topných dní,
    u nás je to 190–220 dní).
5) V návrhu je přesná poloha těles. Umístěním na stropě se snižuje účinnost, obytné prostory
    by měly být osazeny infrapanely na stěnách – teplota se rozloží rovnoměrněji!

infrapanel zrcadlo

Na výrobky je certifikace (na ty nejlepší kompletní, mezinárodní i s nezávislými testy) a co nejdelší záruka (min. 90 měsíců).

To vše a mnohem více splňuje společnost USby s.r.o., která navrhuje a prodává infrapanely Wellina od rakouského výrobce Redwell Manufaktur GmbH již od roku 2005. USby s.r.o. zároveň poskytuje odborné poradenství a široké spektrum služeb včetně termovizního měření.
Návrhy řešení infratopení zpracovává USby s.r.o. zdarma a nezávazně. Lze využít on-line formulář, nebo navštívit showroom USby s.r.o., Na Svěcence 2494/2a, Praha 9. Zájemcům dokonce infrapanel i zapůjčí na vyzkoušení!