Konečně si v klidu zaplavete. Konečně se budete mít děti na dohled. Konečně nebudete muset poslouchat křik a řev cizích lidí. Stačí si jen rozmyslet, jaký druh bazénu je pro Vás tím nejlepším. Na výběr je z velkého množství druhů. Řídit se můžete podle způsobu zapuštění či technologie výroby. Než se ale pustíte do samotného výběru, je nutné si položit praktické otázky. Nuže otázka první, kam chci bazén umístit? Bude to velký zásah do terénu Vaší zahrady či ne? Jaký typ bazénu si mohu dovolit? Pohodlnější nadzemní bazén či elegantní zapuštěný? Na jakou světovou stranu bazén umístím? A bude v jeho okolí dostatečná klidová zóna pro mou rodinu?

Po zodpovězení těchto otázek přichází na řadu vlastní výběr.

Nafukovací nadzemní bazén

Cenově nejdostupnější jsou nafukovací nadzemní bazény. U této varianty ovšem počítejte s krátkou dobou životností. Opatrnost je nutná proti mechanickému poškození a tyto bazény mají nevýkonnou filtraci.

Pevný nadzemní bazén

Padlo-li rozhodnutí na nadzemní bazén a chcete něco bytelnějšího, bude pro Vás jasnou volbou pevný nadzemní bazén. Ocelová či polypropylénová konstrukce je vyplněna umělými materiály, které zaručí odolnost. Ovšem ani tento typ není nerozbitný, tudíž i zde dbejte opatrnosti vůči mechanickému poškození. Při správném používání bazénové chemie a kvalitní filtrace se budete těšit z nezávadné a křišťálové vody.

Zapuštěný bazén

Máte-li dostatek prostoru a financí, popřemýšlejte o zapuštěném bazénu. Ten je vyroben nejčastěji z laminátu, polypropylenu či akrylátu. Jedná se o různé tvary varny, která je v celé velikosti zapuštěna do země. Jejich výhodou je dlouhá životnost, odolnost vůči rozdílným teplotám a používaným chemikáliím. Prodloužit dobu koupání a zvýšit si teplotu vody si můžete i díky zastřešení bazénů tohoto typu bazénu.

Zastřešení bazénu

Při pořizování bazénu je vždy dobré mít na paměti, že o bazén je nutné se starat. Důležité je udržet čistotu a kvalitu vody s pomocí filtračního zařízení, dalším faktorem je vhodná bazénová chemie. Díky tomu ovšem bude odměnou koupání v čisté a zdravotně nezávadné vodě.

V neposlední řadě zmínka o příslušenství, které Vám umocní požitek z koupání. Ty Vám vždy doporučí ve specializovaných obchodech.