1/ Japonská stěna – zajímavý prvek dekorace okna a zastínění interiéru
Novým prvkem dekorace interiéru a jeho zastínění jsou japonské stěny nebo také posuvné panely. Jsou vhodné do všech interiérů, kde okno ve stěně dominuje a zve k pohledu do zahrady, na terasu nebo jen tak ven. Tato velkoplošná dekorace okna je skutečně zajímavá a lze pro ni využít jakoukoli látku, záclonovinu, roletovou tkaninu, nebo i přírodní materiál.

                          

Šířka panelů je u standardních sériových výrobků zpravidla šedesát centimetrů, v zakázkovém provedení lze šířku panelu přizpůsobit potřebě interiéru. Velká plocha této dekorace významně ovlivní barvu interiéru. Panely lze bez velkých nároků na čas a zručnost jednoduše měnit a reagovat tak na aktuální potřebu dekorace interiéru. Jarní svěžest zelených barev, letní barevná rozmařilost, nebo podzimní paleta barev padajícího listí v záři paprsků zapadajícího slunce, to vše jsou jen některé možnosti, které v naší kolekci nabízíme. Panely lze stahovat na jednu stranu, nebo do stran jako oponu. Komfort ovládání si každý může zvolit dle svých představ od volného posunu, přes šňůrové ovládání až po pohon panelů motorem s možností dálkového ovládání. 

Zkuste si představit šatnový koutek, který potřebujete opticky oddělit od ostatního interiéru. Nebyla by třeba japonská stěna vhodným prvkem?..

2/ Plisé – zastínění všech typů a forem okna a ještě k tomu umí šetřit energii
Plisé je prvkem sluneční a pohledové ochrany, který částečně známe z minulých let.
Plisé je dnes vyráběno z polyesteru v barvách a designech, které jsou schopny uspokojit jakýkoli požadavek na vlastnosti interiéru. Provedení látky umožňuje interiér zastínit, zatemnit a při použití látky s antireflexním potahem dokonce látka odráží sluneční paprsky takovou měrou, že ochrání interiér před přílišným přehříváním. Vzhledem k tomu, že se plisé zpravidla montuje do rámu okna, přímo ke skleněné tabuli okna, pak navíc vytváří izolační vrstvu, která přispívá k významné úspoře energie a chrání interiér před jejím únikem. 

              

Plisé je svým provedením přímo předurčeno k tomu, aby dovedlo zastínit okno jakéhokoli provedení a tvaru. Střešní okno, trojúhelníkové okno, obloukové okno, nebo okno nepravidelných tvarů není pro plisé žádným problémem.
Plisé navíc dovede to, co nedokáže roleta. Při využití techniky napnutého plisé na lankách lze totiž zastínit libovolně horní část okna, například proti slunečním paprskům, nebo dolní část okna proti zvídavým pohledům, anebo tak, aby bylo zastíněno úplně.
Plisé můžete kombinovat i s roletou a docílíte tak denní dekorace a nočního zatemnění jedním systémem.

3/ Dvojitá roleta – novinka, která zaujme
Dvojitá roleta je jedním z moderních prvků sluneční a pohledové ochrany a dává interiéru zvláštní kouzlo. Látka, která je tkána tak, aby se pravidelně střídaly husté a řídké pásy, pak ve dvojité roletě umožňuje jednoduchým posunutím nahoru či dolů docílení efektu částečného zastínění či úplného zamezení průniku slunečních paprsků a možnosti pohledu do interiéru.

   

Tak, jako všechny prvky interiérového vybavení můžete i dvojitou roletu získat ve standardních rozměrech a barvách, anebo pokud si v nabídce ze sériové výroby nevyberete, můžete mít dvojitou roletu, která bude vyrobena přesně na rozměr vašeho okna a z barevných odstínů, které jsou bohatší, než omezená nabídka sériové výroby.

Navštivte naše www.gardinia.cz stránky, tam se dozvíte více.

Těšíme se na Váš zájem
GARDINIA HOME DECOR CR spol. s.r.o. tým