Světelná pohoda v celém domě
Napadlo Vás někdy, jak je paradoxní, že si své oči kazíme umělým světlem, za které navíc platíme nemalé částky? Jistě nám dáte za pravdu, že je lepší naučit se lépe využívat přirozené denní světlo. Tubusové světlovody představují účinné a elegantní řešení, jak obohatit interiér o chybějící příliv denního světla. A nejen domov. Toto řešení velmi hojně využívají také projektanti moderních administrativních a komerčních budov. Tubusové světlovody naplní místnosti denním světlem, čímž eliminují nutnost využívání umělých zdrojů světla přes den, a díky tomu minimalizují náklady na energie. Tubusový světlovod Lightway Blue Performance jako jediný na trhu splňuje požadavky na tepelnou izolaci pro pasivní dům. Je konstruován tak, aby v objektu nedocházelo k tepelným ztrátám. Na rozdíl od konkurenčních světlovodů Lightway Blue Performance dokáže dokonale oddělit venkovní a vnitřní svět teplot, takže nezpůsobuje nežádoucí kondenzaci, jejímž následkem vznikají zdraví škodlivé plísně. Instalace světlovodů nemá pouze ekonomický a ekologický rozměr. Pokud je v našem domě dostatek přirozeného světla, poskytuje nám optimální světelnou pohodu a lépe se nám v něm žije.

                 

Designové světlovody v praxi
Další předností Lightway Blue Performance je jeho ušlechtilý design. Kopule z nádherného českého křišťálu je nejspíše hlavním důvodem, proč světlovod (vedle jiných ocenění, jako je například Grand Prix FOR ARCH 2003, anebo ocenění na Mezinárodním stavebním veletrhu v Brně) získal cenu za ekologický design. 

          

Křišťálová kopule se od obyčejných plastových odlišuje nejen svým krásným vzhledem, ale i mnohaletou životností. Na instalaci světlovou je ideální pamatovat již ve fázi projektování domu. Je však možná také v případě rekonstrukce. Světlovody nejvíce oceníte v případě místností, jako je koupelna, anebo chodba, kde obvykle nejsou okna. V těchto místnostech pak odpadá nutnost svícení. Pokud se obáváte, aby Vaše ložnice, anebo jiná relaxační místnost nebyla příliš přesvětlená, můžete na světlovody nainstalovat stmívače. Chcete zvýšit svou úroveň bydlení a vybavit svůj dům či byt světlovody? Obraťte se na výrobce, který Vám poskytne kompletní servis od počátečního návrhu až po finální montáž. Klíčem k Vašemu spokojenějšímu a zdravějšímu bydlení jsou internetové stránky
www.lightway.cz. Přejeme Vám krásné dny plné světla! 

www.lightway.cz