Druhé nejlevnější hypotéky
Růst cen nájemného na straně jedné a pokles cen nemovitostí na straně druhé motivuje čím dál více Čechů k tomu, aby si pořídili vlastní bydlení. Ještě větším motivačním faktorem je však rekordní pokles úrokových sazeb. Výše úrokových sazeb v České republice se dokonce ocitla na historických minimech. V Česku nyní můžete získat hypotéku za velmi výhodných podmínek (3,46 % p. a.). Levnější hypotéky lze pořídit pouze v sousedním Rakousku, a to jen o necelou polovinu procentního bodu (3 % p. a.) Podle odborníků je proto nyní příhodný čas k financování bydlení prostřednictvím hypotéky.



Pohodlí virtuální pobočky
Nejsou to jen mimořádně příznivé podmínky na trhu, co vede Čechy k pořízení nového bydlení, ale také možnost sjednat hypoteční úvěr přes internet. Pohodlí virtuální pobočky nabízí svým klientům jeden z největších a zároveň nejdůvěryhodnějších poskytovatelů hypotečních úvěrů, Hypoteční banka. Kromě toho, že žadatelé o úvěr nemusí nikam chodit, jim hypotéka po webu přináší celou řadu dalších výhod. Tak například za zpracování žádosti neplatíte žádné poplatky, poplatek za odhad nemovitosti je zvýhodněný a hypotéku lze vyřídit do 24 hodin.



Refinancování on-line

Příznivé situace na trhu mohou využít také klienti, kteří začali čerpat úvěr v předchozích letech, kdy nebyly úrokové sazby tak nízko, a to prostřednictvím refinancování hypotéky. Refinancování hypotéky je nástroj, který umožňuje přerušit splácení úvěru u původní banky, pokračovat u jiné za mnohem výhodnějších podmínek a ve finále tak zaplatit méně na úrocích. Také refinancování hypotéky je součástí kompletního servisu Hypoteční banky.

Jak dlouho bude situace trvat
Jak můžeme vidět, současná situace na trhu hypoték pořízení bydlení ve vlastním přeje. Finanční poradci však doporučují neotálet, neboť nikdo nedokáže odhadnout, jak dlouho bude tento trend trvat.