I luxus má dvě strany mince
Výhodou vnitřního bazénu je jeho přístupnost po celý rok bez ohledu na počasí panující za dveřmi vašeho domu. Jeho vybudováním získáte takové malé soukromé lázně. Můžete si zaplavat kdykoli na to budete mít chuť a bude jen na vás, zda to bude ráno před odchodem do zaměstnání nebo před večeří. Užívat si luxusu je jedna věc, druhá věc je postarat se o to, aby vám díky přítomnosti bazénu doma nevznikaly nepříjemné plísně. Ty mohou způsobit nejen zdravotní potíže, ale podepsat se mohou i na stavební konstrukci.

Vlhkost je největší nepřítel
Máte-li doma vnitřní bazén, musíte chtě nechtě počítat s odpařováním vody. Ačkoli se vám to možná nezdá, i během jedné hodiny se může vypařit několik litrů vody - záleží samozřejmě na velikosti bazénu, teplotě vzduchu v místnosti a teplotě vody. U interiérových bazénů jsou tedy nutností bazénové odvlhčovače, jejichž úkolem je odstranit vzdušnou vlhkost a páru. Právě nadměrná vlhkost by mohla být příčinou vzniku plísní či poškození konstrukce domu.

Bazenovy odvlhcovac Amcor

Jen větrat nestačí

Hodně lidí si myslí, že vlhkost z domu vyženou otevřeným oknem. V místnosti s bazénem proto často větrají a žijí v přesvědčení, že proti vlhkosti vzduchu a vzniku plísní dělají maximum. Pouze větrat ale nestačí. Mnohem lepším řešením je právě bazénový odvlhčovač, který by měl být nedílnou součástí vybavení interiérového bazénu. Díky němu se v prostoru bude udržovat vlhkost vzduchu v optimálních číslech. Bazénové odvlhčovače fungují na principu zvaném kondenzace vodních par - v praxi to pak vypadá tak, že odvlhčovač odlučuje vodní páry obsažené ve vzduchu a zkondenzované vodní páry se pak odvádí zpět do bazénu.

bazenovy odvlhcovac Storm

Odvlhčovač nebo vzduchotechnické rozvody?

Možná si pohráváte s myšlenkou na vybudování vzduchotechnického rozvodu, který by z místnosti odváděl vlhko, zamezoval by srážení vodní páry na oknech a zabránil tak vzniku plísní. Dobrá úvaha, jenomže tohle řešení je po finanční stránce hodně nákladné, nehledě na nutnost zasahovat do stavby. Oproti tomu zmíněný odvlhčovač k bazénu pořídíte za velmi rozumné peníze a výdaje tak oproti první variantě budou mnohonásobně nižší. Navíc, energetická spotřeba moderních modelů není nijak vysoká a tak nezatíží váš dlouhodobý finanční rozpočet. Zmínit musíme i lákavé designové provedení některých odvlhčovačů, které se rázem stanou perlou interiéru.