Panelové domy jsou totiž běžnou formou bydlení obyvatel několika generací, kteří v nich nalezli svůj domov. Ale aby panelové domy držely krok s dobou, potřebují zásadní zásahy a renovace. Patří sem zejména zateplování fasád, výměna oken za plastové, ale také úpravy interiérů. Není však nutné všechno měnit úplně kompletně. Část původního vybavení lze zachovat a pouze ho zrenovovat. Lze tím ušetřit spoustu peněz. A takovou částečnou renovací lze nechat projít madla zábradlí na schodištích a chodbách. Vzhled společných prostor se tak osvěží a nebude to ani moc drahé.

panelakove zabradli

Z jakých typů madel lze vybírat?
V nabídce jsou madla, která dokonale imitují původní bakelitová. Tento nový typ madel je vyrobený z kvalitních plastů s dlouhou životností a jde jím nahradit celá původní madla nebo jenom jejich vylámané části. Díky tomu není třeba měnit celé zábradlí. Madla jsou vyrobená v neutrálních barvách, které dobře doplní styl chodby a původní zábradlí.
Na druhou stranu, je možné volit madla z mnoha pestrých odstínů. Lze vybírat z barevných PVC madel určených k osazení na pásoviny zábradlí o šířce 30 mm a výšce 8 – 10 mm. Lze tak madla sladit s barvami stěn nebo schodiště, anebo je naopak udělat kontrastně, výběr barev je opravdu široký.
Pro náročné zákazníky jsou určená dřevěná madla. I ta jsou v nabídce firmy Dastech a to jednak v levnější variantě plastových madel s imitací dřevěného dekoru, nebo dřevěná madla z bukového masivu a to buď lakovaného, nebo bez povrchové úpravy.


PVC zabrali

www.panelovydum.eu

Elegantní hranaté zábradlí

V interiéru, kde výměna madel nestačí a je třeba sáhnout po komplexnější renovaci, tak lze využít druhé novinky firmy Dastech, kterou je hranaté zábradlí KVADRAT od německého výrobce Dieda. Ta nabízí ucelenou řadu sloupků a madel ve čtvercovém provedení. Čtvercový typ zábradlí poskytuje domům rozdílný vzhled než například běžně používané typy s kulatými sloupky. Hranaté působí nenápadně, ale výsledkem je velice čistý a moderní design, který zjemní exteriér i interiér domu a skvěle koresponduje s okolními rovnými liniemi, jako jsou schodiště, stěny či dveře. Hranaté zábradlí sluší nejenom moderním novostavbám či kombinovaným dřevostavbám, ale i starším domům, které procházejí renovací. Takovéto zábradlí z nich udělá opravdovou architektonickou perlu.

moderni nerez zabrali

Typy zábradlí vhodné pro exteriér a interiér

Zábradlí KVADRAT je vyrobené z nejkvalitnějších materiálů, které zajistí jeho dlouhodobou životnost. Patří sem nerez, zinkochromát nebo moderní zinkované sloupky s povrchem utaženým chromátováním, které nabízí druhá řada zábradlí KVADRAT Natur. Zinkochromát lze navíc opatřit povrchem s práškovou barvou, která umožňuje různé barevné varianty. Další možností ze sortimentu Dieda, jsou zábradlí se sloupky vyrobenými z plochých stojin. Při rozhodování o typech zábradlí, je vždy zohledňováno jeho budoucího umístění. Pro exteriérové použití na schodištích nebo balkonech je vhodné celonerezové provedení zábradlí, nebo povrch opatřený žárovým zinkováním a práškovou barvou. Pro využití v interiéru jsou vhodné sloupky s povrchem v zinkochromátové úpravě nebo s povrchem opatřeným práškovou barvou.

zabrali nerez, drevo

Stavebnicový systém zábradlí Dieda
Zábradlí Dieda je propracovaným stavebnicovým systémem, kdy jsou jednotlivé díly již vyrobené dopředu. Výhodou jsou proto krátké dodací lhůty, které mohou být až 48 hodin. Instalaci při troše šikovnosti zvládne zákazník i sám. Univerzálnost jednotlivých dílů má vliv také na cenu, která je díky tomu velice příznivá. Systém Dieda navíc umožňuje variabilní kombinovatelnost, takže je možné doplňovat nejrůznější typy sloupků s různými typy madel různých materiálů.
Výrobce Dieda používá pro všechny dodávané tvarové varianty sloupků kvalitní práškové barvy rakouského výrobce Tyger Drylac, se strukturou označovanou Fine Texture, která zajišťuje velice atraktivní povrch. Barevné odstíny sloupků lze volit v široké škále různých provedení podle barevné nabídky Drylac. Pro použití v exteriéru jsou velice zajímavé barvy metalické.

Výhradním distributorem systému zábradlí Dieda a výrobcem madel pro panelové, který zajišťuje kompletní servis a poradenství je firma Dastech s.r.o.