Zdravé vaření bez tuku
Používat při tepelné úpravě pokrmů spoustu oleje, případně jiného pokrmového tuku, je dávno totálně out. Moderní kuchaři vaří, smaží a grilují podle nejnovějších trendů. K tomu je pochopitelně zapotřebí speciální druh nádobí, který přípravu pokrmů, buď bez tuku, anebo s minimem tuku umožňuje. Protože zdravé a přitom chutné jídlo je jedním ze základních předpokladů spokojeného života, zapátrali jsme, kde se dá takové speciální nádobí pořídit. Nejvíce nás upoutala nabídka internetového obchodu www.panvicky.cz, který je výhradním dovozcem a distributorem titanového a indukčního nádobí Ballarini. V tomto obchodě jsme našli kompletní vybavení do kuchyně, od hrnců, rendlíků, pánví a tlakových hrnců, přes formy na pečení, strojky na těstoviny, až po antibakteriální nože a příbory.


Nádobí Ballarini 
Ptáte se, v čem je italské nádobí Ballarini výjimečné? Speciální konstrukce výrobků Ballarini umožňuje připravovat pokrmy ve vlastní šťávě, a proto do nich nemusíte přidávat tuk. Hotová jídla jsou díky tomu mnohem zdravější než ta připravená běžným způsobem. Mezi další přednosti tohoto nádobí patří, že se nepřipaluje. Každou hospodyňku proto potěší, že na hrncích a pánvích nezůstávají zbytky připečených jídel, což podstatně usnadňuje jejich čištění. Nádobí lze mýt také v myčce. Při výčtu výhod v žádném případě nesmíme zapomenout ani na minimální množství spotřebované energie během vaření! Když k tomu ještě připočítáme několikaletou záruku a pozáruční servis Ballarini, není co řešit.

Pánve a hrnce
Pojďme tedy společně vybavit kuchyni nádobím podle nejnovějších trendů. Začněme pánvemi, které patří k nejpoužívanějším kusům nádobí vůbec. Toužíte po titanové indukční, indukční, titanové, teflonové, hluboké, hranaté, pečící nebo po grilovací pánvi? Stačí si jen vybrat. Milovníci asijské kuchyně jistě uvítají pánve WOK.


Na vášnivé kuchaře zde čekají hrnce, kastroly a rendlíky s nepřilnavým povrchem, jejichž neodmyslitelnou součástí jsou poklice s plastovými, nerezovými, či luxusními hmatníky. Mezi další součásti kuchyňské výbavy patří tlakové hrnce, které umožňují rychlejší a levnější vaření. V internetovém obchodě 
www.panvicky.cz lze koupit pákové tlakové hrnce Barazzoni, stejně jako bajonetové tlakové hrnce Favorit od španělské firmy Magefesa a bio-hrnce. To vše včetně náhradních dílů.

Hity mezi nádobím 
Hitem číslo jedna je indukční titanové nádobí TAORMINA s nepřilnavým a kovuvzdorným povrchem, které lze použít na všechny druhy sporáků včetně indukce. Vyberte si některou z oblíbených grilovacích pánví, které za svou popularitu vděčí především svému čtvercovému tvaru a vroubkovanému dnu! Nebo proč si nepořídit rovnou celou sadu? Jako další Vám představíme titanové nádobí se zcela novým, vysoce odolným pětivrstvým povrchem KERAVIS TITANIUM. Tento povrch nepoškodíte ani kovovým náčiním. Neméně odolné je indukční nádobí La Fenice s nepřilnavým povrchem Teflon Platinium. A nyní něco pro ty, kteří nejen jí, ale také vaří i očima. Designové čtvercové nádobí Rivarolo s platinovým povrchem uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře. Nebo je Vám sympatické nádobí s thermopointem? V tom případě si pořiďte nádobí Salento s nepřilnavým povrchem, silikonovými madly. Různé druhy rendlíků a pánví a pekáče čekají jen na Vás. A u pečení ještě chvilku zůstaneme. V obchodě si přijdou na své také domácí pekaři a pekařky. Teflonové formy na pečení Ballariny, plechy, pekáče, formy na pizzu nejrůznějších tvarů Vám pomohou dopéci Vaše dílo k dokonalosti.

Vaření po italsku 
Pochutnáváte si na domácích těstovinách? Pokud použijete k jejich výrobě strojky IMPERIA nebo TITANIA, z obyčejné přípravy těsta, nudlí, nebo špaget se stane velká zábava! Ke strojkům lze dokupovat nástavce dle libosti. Záleží na Vás, jestli dáte přednost lasagním nebo reginettám. Kdo rád vaří podle italských receptů, tomu nesmí v kuchyni chybět ani pořádný římský hrnec. V internetovém obchodě www.panvicky.cz najdete glazovaný i neglazovaný římský hrnec s objemem od 3 do 9l.



Komfortní stolování 
Když si zdravě a chutně uvaříme, měli bychom si jídlo patřičně vychutnat. Ozdobou každého stolu se může stát luxusní dvanáctidílné prostírání ve třech barevných provedeních. Pak už nezbývá než položit příbory. Nerezové příbory Berndorf-Sandrik se vyznačují výjimečnou kvalitou, funkčností a krásným designem. Potřebujete sadu 24, 30 nebo 72 dílů? Steakové, dětské, kusové nebo špagetové příbory? V sekci příbory najdete vše, co potřebujete, a to včetně krásných broušených sad, které jsou vhodné také jako svatební dar. Nás však nejvíce zaujala grilovací sada Golf, jejíž náčiní se ukládá do pouzdra ve tvaru bagu.

Zaostřeno na nože 
A to nejdůležitější nakonec. Základem každé správné kuchyňské výbavy je kvalitní ostrý nůž. Španělské nerezové nože WALTER si v ničem nezadají s německou kvalitou. Na ostří nožů se nepoužívá jen tak obyčejná nerezová ocel, ale tzv. molybdenum vanadium ocel, která dodává ostří podstatně vyšší tvrdost, pružnost a odolnost. Nože lze mýt i v myčce nádobí. Mezi novinky v oblasti řezání a krájení patří nože s antibakteriální úpravou rukojeti a nože s teflonovým povrchem ostří. Nože ANTIMICROBIAL s antibakteriální úpravou rukojeti vnesou do Vaší kuchyně bezpečnost. Ve střence totiž obsahují molekuly stříbra, které spolehlivě zahubí všechny bakterie, zárodky a plísně a eliminují další přenos infekce. Mistrům kuchařům doporučujeme pořízení sady španělských ručně vyráběných profi nožů. A dost bylo vaření, nyní hurá na výlet! Praktické otvírací nože WALTER s plastovou nebo dřevěnou střenkou zajímavé svým netradičním hispánským tvarem se hodí do každého piknikového koše!

Že si potřebujete předtím, než vyrazíte na piknik, připravit nějaké lahůdky do Vašeho piknikového košíku? Učiňte tak s pomocí speciálního nádobí Ballarini. Není nic snazšího, než si ho objednat v internetovém obchodě www.panvicky.cz!

www.panvicky.cz