Výtečná klimatizace
V případě vnitřních žaluzií je veškerá tepelná sluneční energie zachycována až uvnitř místnosti, což během horkých letních dní způsobuje prohřívání interiéru až na teploty, které jsou pro běžného člověka téměř nesnesitelné. Oproti tomu venkovní žaluzie až 85 % slunečního záření zachycují ještě předtím, než vůbec vstoupí do vašeho domova. Citelně tak zlepšují klima v místnosti a snižují teplotu i o několik stupňů Celsia.

Dodatečná izolační vrstva
Venkovní žaluzie dále zvyšují účinnost izolace. A to tepelné i zvukové. Během zimy totiž zachycují prudké poryvy studeného větru a působí tak jako „předvoj“ tepelné izolace. Nemusíte mít strach, že by prudký vítr s žaluziemi lomcoval a způsoboval hluk - právě naopak. Venkovní žaluzie jsou robustní a těžké, jejich vodicí lišty navíc mají pryžové těsnění, které tlumí zvuk. Žaluzie tak zachycují hluk z ulice a vůbec ho nepropouští k oknům, čímž zvyšují účinnost zvukové izolace.

Elegance až na prvním místě
Důležitým aspektem venkovních žaluzií je jejich vzhled. Vždyť vstupují do architektury domu a jsou na očích všech kolemjdoucích. I proto jejich výrobci dbají na to, abyste je mohli dokonale sladit s fasádou, okny, balkónem a dalšími prvky na domě. Vybrat si můžete z široké škály různých typů lamel, konstrukčních možností a barev, díky čemuž bez výjimky vždy najdete řešení, které vám a vašemu domu 100% vyhovuje. Na e-shopu zaluziedomu.cz si dokonce venkovní žaluzie poskládáte sami – přesně tak, jak potřebujete.

Maximální pohodlí
Venkovní žaluzie můžete ovládat manuálně pomocí šňůry nebo kliky anebo elektricky pomocí elektropohonu. Z hlediska komfortu určitě doporučujeme tu druhou variantu, přičemž elektronické ovládání žaluzií můžete napojit na centrální řídící jednotku inteligentního systému a ovládat tak žaluzie třeba pomocí ovladače nebo svého mobilu. Prosté, jednoduché a efektivní.