Velký stůl, pohodlné židle zaručí příjemný relaxační prostor. Venkovní „obývací pokoj“ doplněný pohovkou se spoustou polštářů či houpacím křeslem vás bude dennodenně lákat ven.

Zde je několik tipů, co zvážit při výběru zahradního nábytku.
Přemýšlejte o tom, jaké funkce chcete, aby vaše venkovní relaxační zóna plnila. Může to být jídelní kout pro teplé letní večery. Může představovat prostor pro večírky, narozeniny a letní grilování. Anebo to může být jen místo, kam si půjdete klidně číst a podřimovat.

Správný výběr zahradního nábytku- posaďte se. Než koupíte pohovku, židli nebo křeslo, vyzkoušejte si je. Stejně, jako u nábytku do interiéru se často stává, že na pohled vypadá skvěle, ale není tak pohodlný, jak se zdá být. Například ratanový nábytek patří mezi ty nejpohodlnější vůbec.

Vyberte nábytek snadné péče. Ušetříte si cenný čas, který byste museli věnovat péči o nábytek. Většina kovového nábytku, teakového nábytku, cedr a proutí lze umístit v různých klimatických podmínkách. Proto výběr zahradního nábytku z těchto materiálů, je dobrým nápadem na dlouhou dobu.
Prodlužte životnost vašeho nábytku tím, že jej během jiných ročních období uložíte do garáží, kůlny či sklepu. Pokud nemáte dostatek úložného prostoru, věnujte pozornost při výběru skládacího zahradního nábytku, zabere pak méně místa.



Při výběru nábytku do zahrady nebudete mít na výběr jen z přirozených barev dřeva, bílé, černé nebo béžové. Naopak! Zahradní nábytek je k dispozici v mnoho různých a jasných barvách. Polštáře a jiné akcenty vybírejte nejlépe v teplých a jasných barvách.

Investujte do kvality. Stoly a stolky vypadají skvěle, jsou ideální pro stinná místa, na slunci rychle blednou a ztrácí barvu. Totéž platí o dřevu a proutěnému nábytku. Buďte při výběru opatrní. Než budete utrácet velké sumy peněz, neberte na lehko zkušenosti ostatních zákazníků.

Praktický nábytek, který má více funkcí bude velkým pomocníkem vaší terasy. Stolička pro oporu nohou může sloužit jako místo sezení pro nečekaného hosta. Lavička může být třeba použita jako konferenční stolek. Možnosti a varianty jsou na vás a vaši fantazii.

V neposlední řadě by u vašeho zahradního posezení neměl chybět gril. Ten dotvoří příjemnou atmosféru při jakékoliv zahradní párty.Právě v kombinaci příjemného posezení a grilovaného masa si vychutnáte tu pravou chuť léta.