Bezpečná a estetická ochrana
Základní funkcí dveří je odedávna izolace interiéru od venkovních nepříjemností a rizik. Pro bezpečnost domu nebo bytu jsou klíčovým prvkem dveře i dnes. Pokud jde o materiál, nabízí se několik praxí prověřených možností. Oblíbené jsou díky tradici i pestré současné nabídce dřevěné dveře, velmi úspěšně ale jako základní materiál dřevu konkuruje plast. Minimální doporučený rozměr jednokřídlých vchodových dveří je 900 mm na 2100 mm. Výška dnes však často dosahuje i 2400 mm. Platí také, že vchodové dveře by se měly otvírat vždy směrem dovnitř. Vedle nabídky jejich vzhledu je třeba věnovat pozornost také mechanické odolnosti a tepelně izolačním vlastnostem dveří. Klíčové je přitom slovo odborníka, po definitivní volbě pak odborná montáž. O obojím se lze více dozvědět v podlahovém show roomu firmy ZAHRADNÍK PARKET, spol. s r.o. na Praze 6, kde najdete vzorky dveří PORTA DOORS.

vchodove dvere

O interiéru rozhoduje i design dveří
Stejně jako jsou důležité venkovní dveře pro ochranu interiéru, vnitřní dveře zase dotvářejí vnitřní prostor funkčně i esteticky. Současný trh nabízí stovky vzhledových variant v mnoha typech technických řešení – interiérové dveře mohou mít různé typy prosklení, povrchových řešení, lze ale sáhnout i po jejich posuvné nebo skládací variantě. I tady je důležitá správná úvaha o tom, co se do kterého interiéru hodí. Ucelené informace o takových možnostech nabízí katalog společnosti PORTA DOORS, jednoho z největších výrobců dveří v Evropě.

prosklene interierove dvere

Kvalita odpovídající ceně
Při výběru dveří – ať již interiérových, nebo vchodových – je důležité vyladit známý poměr cena-výkon. Kvalitní dveře (křídla) lze pořídit již od hladiny dvou tisíc korun, s růstem nároků na designové řešení nebo bezpečnostní prvky pak lze dojít ke zhruba deseti tisícům. Za tuto cenu už lze pořídit dveře, jež splní požadavky náročného zákazníka.

bile interierove dvere

Podrobnosti o současné nabídce lze získat na stránkách jedné z předních firem orientovaných na výrobu dveří na českém trhu PORTA DOORS na stránkách prodejce www.zahradnikparket.cz/dvere.